Vedete

Secrete de vedete – la 75 de ani, Catherine Deneuve mărturisește că nu a fost niciodată obsedată să își numere caloriile

Legendara actriță a micului și marelui ecran francez, Catherine Deneuve, a împlinit în 22 octombrie 75 de ani. Distinsa doamnă merită cu prisosință să-i dedicăm un articol, mai ales că și-a păstrat eleganța și frumusețea care au făcut-o celebră în întreaga lume.

“Imaginea pe care o prezint lumii m-a preocupat încă de când eram mică, chiar înainte să descopăr machiajul. Deși am crescut la țară, mama m-a învățat să fiu atentă la soare, care nu este prea bun pentru piele, așa că mi-am protejat fața cât de bine am putut. Iar după atâția ani, pot spune că pielea mea este încă într-o formă bună.” – declara Catherine Deneuve într-un interviu recent. “Odată ce am descoperit arta machiajului, nu am mai ieșit din casă fără să-mi fac sprâncenele și fără măcar un ruj pe buze. Aaa, și port mereu parfum.”

Talentata actriță ne dezvăluie câteva dintre secretele frumuseții sale fără vârstă:

“Dimineața, beau suc de lămâie, care, cred eu, îmi întreține pielea. Ca orice femeie, îmi curăț fața de impurități și o hidratez cât pot de bine, dimineața și seara. O dată pe lună, mă duc la un tratament cosmetic. În rest, atunci când arăt și mă simt obosită, aplic o mască, pe care o las cam 15 minute. După cum vedeți, nu fac nimic special.

Revenind la capitolul machiaj, sunt de părere că toate femeile ar trebui să apeleze la el. Depinde, însă,  de fiecare, cât de mult sau de puțin alege să-și potențeze trăsăturile. În ceea ce mă privește, nu am fost adepta machiajului exagerat, dar, repet, rujul și sprâncenele sunt indispensabile! De asemenea, folosesc aproape zilnic pudră și rimel și tocmai de aceea aleg produse de calitate, mai ales că stau pe pielea mea toată ziua. “

Catherine Deneuve mărturisește că nu ar vrea să fie o actriță tânără în zilele noastre. “Toate trebuie să arate la fel, ca niște păpuși Barbie. Nu ți se permite să îți pui în valoare individualitatea. Eu sunt mulțumită că am putut să arăt ca mine și nu mi-am făcut griji prea mari cu bătrânețea. E drept că am avut o moștenire genetică foarte bună. Iar dacă am avut sau nu vreo operație estetică, este o treabă foarte personală, este treaba mea!

Cât despre siluetă, să știți că nu am fost niciodată foarte slabă. Adevărul este că nu pot să renunț la plăcerea unei cine gustoase, însoțite de un pahar de vin roșu de calitate. Sunt franțuzoaică, așa că nu sunt obsedată tot timpul să fac sport și să-mi număr caloriile!”

 

V-ar putea interesa și:

Secrete de vedete – la 60 de ani, Andie MacDowell este la fel de încântătoare ca acum 20 de ani, mulțumită unei vieți echilibrate

Secrete de vedete – regulile de stil ale lui Audrey Hepburn

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.