Vedete

Secrete de vedete: la aproape 100 de ani, cea mai excentrică doamnă din lumea modei ne oferă câteva sfaturi despre cum să îmbătrânim cu grație

Iris Apfel (98 de ani) este puțin cunoscută în România, dar în Statele Unite ale Americii e considerată un adevărat fashion icon. În lunga sa viață și carieră ca femeie de afaceri și designer (în special de locuințe), s-a remarcat cu un stil vestimentar inconfundabil, cu piese colorate, accesorizate opulent și cu ramele sale de ochelari excentrice. Este foarte greu să te îmbraci precum Iris Apfel și probabil că puține femei și-ar dori acest lucru, dar, cu siguranță, fiecare apariție publică de-a ei a fost și este una de neuitat.  Într-un interviu pentru revista Allure, neobișnuita doamnă a vorbit despre stilul său personal, despre felul în care privește moda și secretele care i-au asigiurat o viață lungă și deloc plicitisitoare.

Vă mai amintiți prima achiziție care ține de domeniul modei? Sigur, nu o să uit niciodată. A fost o broșă pe care am găsit-o într-un magazin aflat la subsolul unei clădiri pe când aveam doar 11 ani și pe care, normal, nu am purtat-o, deoarece nu aveam hainele potrivite pentru ea. Dar o scoteam pe afară și o arătam mereu prietenilor mei.

Obișnuiți ca atunci când ieșiți din casă să vă uitați în oglindă și să mai scoateți un accesoriu? Nici vorbă! De regulă, mai pun unul. Chiar dacă altora li se pare exagerat, eu sunt adepta ținutelor arhitecturale, bogat accesorizate, care mă fac să mă simt bine. Iar pentru mine doar asta contează, ca eu să mă simt bine.

Ești renumită pentru ochelarii pe care îi porți. Cum ai ajuns la acest stil? Am dat dintr-o întâmplare peste ei și mi s-au părut foarte chic. La început îi purtam fără lentile, pentru că mi se păreau foarte distractivi, iar când a venit vremea, i-am transformat în ochelari de vedere.

Cum te machiezi zilnic? De obicei, port doar o cremă hidratantă și un ruj. La felul cum sunt îmbrăcată, asta mi-ar mai lipsi, un machiaj strident! Asta cu atât mai mult cu cât prea multe straturi pe față după o anumită vârstă, te fac să arăți ca o broască.

Este posibil să cumperi stilul? Nu, stilul nu are nimic de-a face cu banii. Este o chestiune de atitudine.

Spune-ne secretul tău de a îmbătrâni grațios. Nu-ti arăta decolteul și nu purta tocuri pe care nu știi, sau nu mai poți să mergi. În plus, mi se pare esențial să te menții activ/ă cât mai mult timp cu putință. Cu cât ești mai ocupat, cu atât mai bine.

Iris Apfel spune că nu o interesează câtuși de puțin părerea celorlați, iar dacă acestora nu le place felul în care arată sau se îmbracă, este problema lor, nu a ei. În plus, dacă toată lumea ar avea fix aceleași gusturi în materie de modă și stil, am trăi într-o lume extrem de plicitisitoare. Ea le îndeamnă pe femei să experimenteze, să se simtă libere în alegerea stilului vestimentar și să se îmbrace pentru ele, nu pentru a-i mulțumi pe cei din jur.

V-ar putea interesa și:

Faceți cunoștință cu Lyn Slater. La 64 de ani, și-a construit o carieră impresionantă în domeniul modei, dintr-un… accident

Uimitoarea Linda Rodin și recomandările ei pentru o viață lungă și sănătoasă

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.