Vedete

Secrete de vedete – la aproape 80 de ani, Jane Fonda continuă să întoarcă priviri și este plină de farmec și vitalitate

Marea doamnă a marelui și micului  ecran a făcut furori recent pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Veneția. Silueta ei este neverosimil de subțire și elegantă, iar zâmbetul său fermecător amintește de celebrele pelicule în care strălucea odinioară: “Barbarella”, “Desculț în parc”, “Și caii se împuscă, nu-i așa”? Căsătorită de trei ori, mamă a trei copii, partenera perfectă a lui Robert Redford în film, Jane Fonda este, înainte de toate, o împătimită a fitnessului, pe care l-a promovat în tinerețe prin numeroase videoclipuri.

Ea este dovada vie că sportul ne poate ajuta să ne păstrăm mult timp tinere, sănătoase și pline de energie. Acum, însă, venerabila doamnă și-a mai schimbat puțin rutina de antenament, pentru că vârsta nu-i mai permite să depună la fel de mult efort ca odinioară.

Dar asta nu înseamnă că a renunțat la mișcare.  Scopul ei este să-și mențină mușchii cât mai tonifiați cu putință și o ținută cât mai  dreaptă. Jane Fonda a înlocuit alergatul cu mersul pe jos și a renunțat la călărie, pentru că un accident la vârsta ei i-ar putea fi fatal.

Ea ridică greutăți ușoare și face Pilates aproape zilnic.  De fiecare dată când vine vorba despre sport, actrița insistă asupra importanței covârșitoare pe care o are acesta în menținerea sănătății noastre și spune că oricine, oricât de leneș ar fi, tot își poate găsi o activitate care să îi facă plăcere: plimbări lungi, Yoga, Pilates, Taichi, etc.

Cât despre dietă, fermecătoarea actriță susține că, alături de mișcare,  nutriția echilibrată joacă un rol cheie în menținerea ei în formă. Jane Fonda își începe ziua cu ouă fierte, cereale integrale, iaurt sau fructe proaspete. Masa de prânz o ia destul de târziu, iar cina este foarte ușoară. Ba chiar uneori sare complet peste această masă. Ea are câteva reguli simple: se ține departe de dulciuri, dar mănâncă fructe. Consumă pește în mod regulat și foarte, foarte multe legume. Ea ne sfătuiește să reducem cât mai mult aportul de zahăr și de carbohidrați, dacă vrem să fim suple și sănătoase.

Secrete de vedete: Cum reușește Madonna, la aproape 60 de ani, să aibă atâta vitalitate și un corp atât de tânăr?

Senzuală și plină de vitalitate la 61 de ani! Află secretele unei femei speciale, care pare să fi băut apă din fântâna tinereții

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.