Vedete

Secrete de vedete – Oprah Winfrey și lupta ei de o viață cu kilogramele în plus

Actriță, moderatoare TV, filantroapă, femeie de afaceri de succes… fără doar și poate că Oprah Winfrey este una dintre cele mai bogate și mai influente femei din lume. Este și greu să rezumi o personalitate atât de puternică în doar câteva cuvinte. În articolul de astăzi vom vorbi însă nu despre realizările profesionale sau personale ale sale, ci despre lupta ei de o viață cu kilogramele, pe care nu s-a ferit niciodată să o facă publică, tocmai pentru că și-a dorit să fie o sursă de inspirație pentru femeile din întreaga lume.

Mai întâi, trebuie să spunem că anumite probleme de sănătate, printre care și o tiroidă leneșă, au făcut-o pe Oprah să ia mereu în greutate, în ciuda numeroaselor diete pe care le-a încercat. Totuși, lucrurile par să se fi stabilizat în uiltimii ani și asta datorită efortului ei impresionant. Oprah are deja 64 de ani și, dincolo de faptul că își dorește să arate bine, vrea în primul rând să fie sănătoasă. Pentru asta, face multă mișcare fizică, ce presupune atât exerciții cardio, cât și antrenamente de forță, pentru întărirea masei musculare. Iată câteva dintre activitățile care se regăsesc în rutina ei de mișcare: alergare, bicicletă eliptică, ciclism, înot și toată gama de exerciții cu greutăți menite să-i lucreze mușchii și să accelereze procesul de slăbire. Firește, efortul este adaptat la vârsta pe care o are;  să nu vă închipuiți că se antrenează exact ca un sportiv de performanță!

Cât despre alimentație, Oprah a fost multă vreme susținătoarea dietei Weight Watchers (găsiți materialul despre această dietă  aici). Acum, se mulțumește să mănânce echilibrat, iar mesele ei conțin proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și carbohidrați buni. De altfel, Oprah a publicat, în colaborare cu specialiști în nutriție și bucătari renumiți și cărți cu rețetele sănătoase care se regăsesc în planul ei alimentar. De acolo am aflat că mănâncă burgeri, spaghette și tot felul de preparate care la prima vedere par nesănătoase, dar care sunt gătite în așa fel, încât să fie, de fapt, foarte nutritive și sănătoase.

 

V-ar putea interesa și:

Despre slăbit, într-o abordare foarte prietenoasă!

Dieta Crono sau “dieta după ceas”!  Cum, ce se mănâncă și,  mai ales, când?

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.