Diete

Secretele slăbirii pe glob. Cum se mențin în formă unele popoare

Fiecare popor are metodele și obiceiurile lui, când vine vorba de siluetă. Și asta pentru că menținerea greutății în limite normale este o preocupare general valabilă, indiferent că locuiești în Japonia, Brazilia, sau Olanda. Sigur că idealurile de frumusețe diferă pe ici, pe colo, dar în linii mari, cam orice om de pe glob își dorește să fie, dacă nu frumos, atunci măcar sănătos. În materialul de astăzi vom dezvălui „secretele”,  dacă putem spune așa,  mai multor țări, prin care locuitorii acestora reușesc să slăbească, atunci când e cazul și când își doresc acest lucru:

  1. Thailanda – mâncarea foarte picantă. Preparatele thailandeze conțin foarte mult ardei iute, despre care se știe că accelerează metabolismul și ajută la arderea depozitelor de grăsime. Beneficiul real al mâncării picante, susțin specialiștii, este că taie apetitul, așa că veți mânca mult mai puțin.
  2. Polonia – mâncarea gătită, în detrimental meselor în oraș. Polonezii cheltuiesc în medie doar 5% din bugetul familiei pe restaurante. Nuriționiștii afirmă că persoanele care obișnuiesc să își prepare singure mâncarea fac, de regulă, alegeri mai sănătoase, iar acest lucru se va reflecta și în greutatea lor.
  3. Olanda – mersul pe bicicletă. Numărul acestor mijloace de transport se ridică la 18 milioane, în condițiile în care populația țării numără 16,3 milioane de oameni. În Olanda, toți merg cu bicicleta, indiferent că se duc la serviciu, la cumpărături, sau la plimbare, iar acest lucru îi ajută să se mențină în formă.
  4. Malaezia – mizează pe turmeric. Acest condiment, ingredient cheie pentru curry, conține curcumină, o substanță care atacă puternic grăsimea din organism.
  5. Ungaria – murăturile sunt vedeta fiecărei mese. Acidul acetic, principala componentă a oțetului, este eficient pentru pierderea în greutate.
  6. Finlanda – mersul pe jos. Aceasta este una dintre activitățile preferate ale finlandezilor, care adoră să mărșăluiască, ajutați și de două bețe speciale. Este de prisos să spunem cât de sănătos este acest tip de mișcare, mai ales că este practicat zilnic, indiferent de vreme.
  7. Japonia – mâncatul puțin și echilibrat. Japonezii nu se îmbuibă, ci gustă din toate preparatele aflate pe masă. Ca să nu mai vorbim de faptul că preferă să consume multe legume și fructe de mare.

V-ar putea interesa și:

Cum arată „harta fericirii” pe glob. Evident, România nu figurează în topul celor mai fericite națiuni

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.