Fitness

Secretul unui corp agil și tonifiat la vârste înaintate vă este dezvăluit de o antrenoare de fitness de aproape 70 de ani!

Marylin Emanuel, o doamnă respectabilă din Texas, care ne dovedește că în viață orice este posibil cu voință și disciplină, are aproape 70 de ani, dar se bucură de tonusul unei femei cu câteva decenii mai tinere. După ce a activat ani de zile în domeniul marketingului, acum s-a reprofilat și a devenit o expertă în fitness, dintr-o pură întâmplare.

Firma la care lucra le pusese angajaților la dispoziție și o sală de forță, așa că Marylin mergea acolo în fiecare dimineață la 5,30 ca să-și facă antrenamentele, pentru a putea fi la birou la 7,30. Colegii ei au prins de veste și au rugat-o să îi ajute și pe ei să slăbească și să își tonifieze musculatura, ba chiar au sfătuit-o să facă un curs de fitness, pentru a avea și expertiza necesară în domeniu. Zis și făcut, iar acum Marylin a ajuns să ajute zeci de persoane, în special femei trecute de 50 de ani.

Ea spune că provine dintr-o familie cu multe probleme de sănătate, cu rude supraponderale și sedentare, lucru care a motivat-o să se apuce de sport din timp, înainte să ajungă și ea în situația de a depinde de medicamente și spitale.

Marylin spune că persoanele mature ar trebui să se antreneze de 4 ori pe săptămână, ca să-i dea timp organismului să se refacă, dar ședințele de antrenament pot fi în acest caz mai lungi (între 60 și 75 de minute). De asemenea, le recomandă clienților săi o dietă echilibrată și curată, fără alimente procesate și zahăr, foarte puține lactate și o mulțime de legume, grăsimi sănătoase și fibre.

Iată cum arată schema unor antrenamente săptămânale pentru persoane trecute de 40 sau 50 de ani, în opinia lui Marylin Emanuel:

  • ziua 1 – antrenamente pentru partea de sus a corpului – puteți lucra brațele, umerii și spatele folosind gantere, sau aparate speciale (dacă vă înscrieți la o sală de forță)
  • ziua 2 – antrenamente pentru partea inferioară a corpului – aici puteți folosi greutatea corporală ca să faceți abdomene și, de asemenea, greutăți, pentru întărirea musculaturii gluteilor și picioarelor.
  • ziua 3 – antrenamente cu greutăți pentru întregul corp – de la flotări, până la genuflexiuni și abdomene. Ideea este ca exercițiile din această zi  să cuprindă toate grupele musculare.
  • ziua 4 – exerciții cardio – aici rămâne la latitudinea clienților, ce fel de cardio vor să aleagă – mersul pe bicicletă, jogging, ș. a.m.d.

Fiecare zi de antrenament este urmată de o zi de repaus, pentru a-i da timp corpului să se refacă.

 

V-ar putea interesa și:

Care sunt cele mai bune tipuri de exerciții fizice pentru a pierde în greutate, potrivit experților

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.