Food&Drinks

Semințele de Chia – printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă

Nu vă lăsați păcălite de dimensiunea acestor semințe  – ele sunt foarte bogate în substanțe nutritive și au o mulțime de beneficii pentru sănătate, dacă le includeți în dieta voastră zilnică. Semințele de  Chia au fost extrem de importante în alimentația aztecilor și mayașilor, care le prețuiau pentru capacitatea lor de a le furniza energie durabilă.

Intrate apoi într-un con de umbră sute de ani, ele au revenit recent  în atenția celor își doresc un stil de viață sănătos. Aceste semințe furnizează organismului din plin: fibre, proteine, grăsime, calciu, mangan, magneziu, fosfor, zinc, potasiu și vitamine din complexul B.  Iată, așadar, câteva  beneficii importante ale semințelor de Chia:

  • Sunt pline de antioxidanți – care luptă împotriva efectului produs de radicalii liberi (despre aceștia am scris pe larg un articol, pe care îl găsiți aici).
  • Sunt foarte bogate în fibre și carbohidrați buni
  • Sunt o sursă excelentă de proteine de calitate
  • Sunt bogate în acizi grași Omega-3
  • Semințele de Chia vă pot ajuta să pierdeți în greutate
  • Contribuie la scăderea riscului de a face boli cardiovasculare
  • Mențin sănătatea sistemului osos
  • Pot reduce nivelul zahărului în sânge
  • Pot reduce inflamațiile cronice din organism

Aceste semințe minune, care se găsesc acum pe rafturile tuturor magazinelor naturiste și chiar în unele supermarketuri, sunt foarte ușor de introdus în alimentație.  Ele pot fi consumate în stare brută, pot fi adăugate în smoothie-uri, salate, consumate sub formă de budincă (au capacitatea de a absorbi foarte repede lichidele, transformîndu-se într-un fel de gel), etc. Adăugarea de semințe de chia la preparatele voastre obișnuite va crește considerabil valoarea lor nutrițională.

 

V-ar putea interesa și:

Slăbește cu fasole verde! Bonus: o alimentație bogată în această legumă îți oferă o mulțime de vitamine și minerale esențiale

Anghinarea – vă ajută să slăbiți și să scăpați de colesterolul rău (LDL) din organism

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.