Sănătate

Semnele unor boli grave, pe care de multe ori le ignorăm, pot fi „scrise” pe fețele noastre!

În foarte multe dintre cazuri, organismul nostru emite anumite semnale prin care încearcă să ne dea de știre că avem unele probleme de sănătate. Chiar aspectul feței noastre poate trăda existența unor afecțiuni pe care ar fi bine să nu le ignorăm. Deseori, medicii se ghidează, în stabilirea unui diagnostic, și după aspectul pacientului care le calcă pragul cabinetului. Ca să vă fie mai ușor să depistați dacă este ceva în neregulă cu voi, vă oferim câteva semne ale unor afecțiuni, care se „pot citi” pe fața voastră:

  1. Pielea uscată a tenului și buzelor – indică, de cele mai multe ori, faptul că sunteți deshidratat/ă, dar, în unele cazuri, este un semn de avertizare pentru hipotiroidism, sau diabet.
  2. Păr în exces pe față. Dacă acesta apare pe linia maxilarului, bărbie și deasupra buzei superioare, poate fi un semn al sindromului ovarului polichistic (afecțiune despre care găsiți mai multe informații aici).
  3. Puncte galbene pe pleoape. Aceste mici formațiuni, pline de grăsime, pot indica un risc crescut pentru bolile cardiace. Ele sunt, de regulă, și un semn al faptului că aveți niveluri crescute de colesterol în organism.
  4. Pungi pronunțate sub ochi. Ochii cu aspect foarte obosit ar putea fi un steag roșu pentru alergiile cronice, sau pentru hipotiroidism și apnee în somn.
  5. Asimetria pronunțată a feței. Toți avem trăsături asimetrice, însă dacă brusc observați o transformare a chipului vostru, acesta poate fi semnul unui accident vascular cerebral.  În acest caz, puteți sesiza și defecte de vorbire, sau amorțirea unei părți a feței.
  6. Piele foarte decolorată – ar putea fi un semn că suferiți de anemie, iar dacă pielea are și un ton gălbui, poate indica o afecțiune hepatică. Nuanța albăstruie este un indicator pentru bolile pulmonare, sau de inimă.
  7. Pete și erupții cutanate – pot fi un semnal de alarmă pentru anumite probleme digestive, sau chiar boala celiacă (o afecțiune autoimună în care organismul reacționează la gluten).  O erupție în formă de fluture pe pomeți și pe podul nasului ar putea fi un simptom al lupusului, o altă boală autoimună.
  8. Pierderea genelor sau sprâncenelor  – poate indica apariția unei afecțiuni numită alopecie.
  9. Apariția bruscă a mai multor alunițe – indică uneori o boală internă, sau chiar cancer de piele.

 

V-ar putea interesa și:

7 metode prin care puteți scădea în mod natural nivelul trigliceridelor din organism

5 semne care te avertizează că nu consumi suficiente proteine

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.