Sănătate

Sexul – important pentru relație, dar și pentru sănătate!

Care sunt cele mai importante beneficii ale sexului pentru sănătate

Din păcate, trăim într-o lume nebună, în care suntem prinși mereu într-un vârtej al obligațiilor de tot felul: copii, serviciu, facturi, etc. Nu e de mirare atunci că auzim tot mai des anumite persoane că se plâng de absența vieții sexuale, deși se află în relații stabile. Oboseala și rutina sunt marii dușmani ai cuplurilor.

 Trebuie să vă reamintim, însă, cât de important este sexul, atât pentru relație, cât și pentru sănătatea noastră și cât de mult poate ajuta el la îmbunătățirea stării fizice și psihice.  Foarte pe scurt, iată 5 dintre cele mai importante beneficii ale sale:

 

  1. Este unul dintre marii dușmani ai stresului. Oricât de agitată și obositoare a fost ziua ta, oricâte certuri și neîmpliniri ai avut, o partidă de sex seara te va ajuta să scapi de energia negativă și să te relaxezi.
  2. Te ajută să dormi mai bine. Starea de relaxare de care vorbeam înainte îți va induce un somn liniștit și profund, iar a doua zi vei constata că te vei trezi plin/ă de bună dispoziție.
  3. Este o formă de exercițiu fizic. Sexul arde calorii și lucrează partea inferioară a corpului. Un studiu recent a arătat că bărbații ard cam 4,2 calorii/minut, iar femeile 3,1 calorii.
  4. Îmbunătățește relația și intimitatea dintre parteneri. Probabil că acesta este cel mai important beneficiu al sexului.
  5. Orgasmul eliberează oxitrocina. La nivel comportamental, acest hormone are ca efect reducerea temerilor și creșterea încrederii, iar la mame determină apariția instinctului matern.

Așadar, despre sex… numai de bine. Poate o să reconsiderați viața voastră amoroasă și o să vă străduiți să vă găsiți mai mult timp pentru intimitate. Nu o să aveți niciun regret!

Bolile de care poţi scăpa făcând SEX. E incredibil!

FOTO – Cea mai sexy bunică din lume face ravagii pe rețelele de socializare

Loading...