Fitness

Sfaturile celebrului dr. Oz plus exerciţii eficiente, reunite într-un material video de doi traineri din Cluj

 dr-ozScapă de inestetica grăsime de pe abdomen cu sfaturile celebrului dr. Oz şi cu exerciţii eficiente, reunite într-un material video de doi traineri din Cluj

 Grăsimea de pe abdomen este una dintre problemele cele mai neplăcute cu care se confruntă atât femeile, cât şi bărbaţii, dar trebuie să ştiţi că, dincolo de aspectul său inestetic, este şi foarte periculoasă pentru sănătate. Specialiştii spun că acumularea ei creşte riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 şi obezitate. Din păcate, abdomenul este şi zona de unde scăpăm cel mai greu de grăsime. Facem sport, încercăm să mâncăm sănătoş şi, totuşi, enervanţii colăcei se încăpăţânează să rămână la locul lor.

În cele ce urmează, vom încerca să-i atacăm cu câteva metode eficiente. În primul rând, să vedem ce trebuie să mâncăm şi ce NU trebuie să mâncăm ca să ne subţiem talia şi să obţinem un abdomen cât mai plat.

  1. Trebuie diminuat semnificativ consumul de zahăr, unul dintre cei mai temuţi inamici ai siluetei. Când consumi mult zahăr rafinat, ficatul este asaltat de fructoză şi este forţat să o transforme în grăsimi. Sunt multe studii care au demonstrat de-a lungul timpului ca zahărul în exces duce la acumularea de grăsimi în zona taliei. Aşadar, cât mai puţine sucuri de frcute, ceai şi cafea îndulcite.
  1. Proteine, proteine şi iar proteine. Nu există slăbire rapidă şi eficientă fără un consum ridicat de proteine. Acestea accelerează metabolismul şi scad apetitul.proteine
  1. Consumaţi cât mai puţini carbohidraţi. Studiile au demonstrate că restricţia de carbohidraţi vă ajută să scapaţi mau uşor de grăsime, inclusiv din zone dificile ca abdomenul.
  1. Consumaţi cât mai multe fibre, carfe scad pofta de mâncare şi stimulează tranzitul intestinal. Încercaţi să introduceţi în alimentaţia zilnică fulgii de ovăz

Celebrul dr. Oz are şi un top de 5 alimente care topesc grăsimea de pe abdomen:

  1. Iaurtul

Fireşte, specialistul se referă la iaurtul simplu, fără adaosuri de zahăr sau lapte praf. Acesta îmbunătăţeşte digestia, echlibrează flora intestinală şi favorizează absorbţia eficientă a nutrienţilor. Conţine calciu, care accelerează procesul de slăbire şi multe proteine, despre a căror eficienţă am vorbit deja.

  1. Seminţele de floarea-soarelui

Dr. Oz susţine că persoanele care ţin cură de slăbire ar trebui să mănânce zilnic seminţe de floarea soarelui, deoarece acestea împiedică acumularea grăsimii, au conţinut ridicat de vitamina E, fier, seleniu, grăsimi sănătoase şi proteine.

3. Fasolea neagră uscată

Boabele de fasole neagră au un conţinut ridicat de fibre şi proteine, ajutând la scăderea senzaţiei de foame. În plus, conţin flavonoide, care împiedică depunerea grăsimilor pe burtă.

4. Ceaiul negru

Ceaiul negru conţine cortizol, care mai este cunoscut şi sub numele de hormonul stresului. Acesta trebuie ţinut sub control, deoarece în caz contrar stimulează producţia de glucoză. Dr. Oz recomandă consumul a patru ceşti de ceai negru pe zi.

  1. Cerealele integrale

Înlocuiţi carbohidraţii rafinaţi cu cerealele integrale, care au un conţinut ridicat de fibre, îmbunătăţesc digestia şi împiedică depunerea grăsimilor.  Aşadar, consumaţi orez brun şi pâine integrală. De asemenea, includeţi în meniul vostru  meiul, quinoa, ovăzul şi  amarantul. Studiile au demonstrate că persoanele care mănâncă cereale integrale își menţin mai uşor greutatea corporală şi nu au probleme cu depunerile de grăsime de pe abdomen.  Aceşti carbohidraţi sănătoşi conţin fibre şi se absorb lent, astfel că nu generează o creştere bruscă a glicemiei. Acest lucru are un efect benefic asupra întregului organism. La fel de importantă pentru arderea grăsimilor este şi mişcarea fizică.

Trainerii Vlad Ronea şi Bogdan Avram de la Sala 18Gym din Piața Cipariu,  Cluj-Napoca, au pregătit un set de exerciţii pe care puteţi să-l faceţi fără probleme acasă.

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.