Pentru doamnele care țin la siluetă (și pentru domni, dealtfel), sărbătorile de iarnă vin cu amenințarea unor kilograme în plus. Și iar trebuie să o luăm de la capăt, să ne facem noi promisiuni în ianuarie că vom face și vom drege în așa fel, încât să ajungem să arătăm ca modelele de lenjerie intimă! Exagerăm puțin, dar în linii mari, cam așa stau lucrurile la fiecare sfârșit/început de an. Dar dacă mai bine am preveni, în loc să tratăm? Cu alte cuvinte, ce ar fi să slăbim puțin, înainte să ne îngrășăm? Și pentru că știm cât de greu este să ținem diete iarna, vă oferim câteva secrete „furate” de la doamne care reușesc să se mențină la greutatea dorită, fără să apeleze la regimuri stricte de slăbit:
- Mestecați mai mult mâncarea, ajutând enzimele din salivă să descompună alimentele, astfel încât să fie mai ușor de digerat în corp. Mestecatul pe îndelete vă poate ajuta să evitați supraalimentarea.
- Folosiți farfurii mai mici. Farfurii mari = mâncare mai multă, așadar, apelând la acest truc, puteți reduce mărimea porțiilor.
- Beți mult mai multă apă. Nu numai că astfel veți fi bine hidratată, ceea ce contribuie la starea generală de sănătate, dar, atunci când umpleți stomacul cu lichide, acesta va avea nevoie de mai puțină hrană solidă.
- Străduiți-vă să dormiți mai bine. Cercetările arată că somnul de calitate este strâns legat de menținerea unei greutăți optime. Lipsa somnului are efecte hormonale care duc la acumularea de kilograme în plus.
- Nu priviți fiecare zi ca pe o ocazie specială. Cu alte cuvinte, încercați să nu mâncați prea des în oras și ignorați prăjiturile aduse la serviciu de colegii de birou. Mai bine păstrați aceste răsfățuri doar pentru weekend.
- Evitați zahărul, dar și băuturile așa-zis dietetice. Îndulcitorii artificiali sunt controversați. Unele studii au arătat că băuturile fără calorii stimulează foamea, ceea ce duce, evident, la creșterea în greutate.
- Experimentați rețete noi. Nu e obligatoriu ca mâncarea sănătoasă să fie plictisitoare, sau fadă, dacă știți să o condimentați. Folosiți multe ierburi aromate și mirodenii, nu fugiți de ghimbir, usturoi, sau ardeii iuți (care vă pot face să ardeți mai multe calorii!).
- Nu e nevoie să numărați caloriile, dacă veți mânca ce trebuie. Specialiștii susțin că este o diferență uriașă între modul în care corpul nostru folosește 1,000 de calorii provenite din mâncarea interzisă (alimente procesate, fast-food, prăjeli, dulciuri, etc.) și 1.000 de calorii din alimente sănătoase (avocado, pește gras, nuci, semințe, sau cicolată neagră).
V-ar putea interesa și:
„Winter Blues” – cum aș putea, oare, să-i explic șefului că iarna trebuie să lucrez mai puțin?
Adaugă comentariu