Stil

Soacră, soacră, poamă acră? Nu neapărat. Iată câteva recomandări pentru o relație mai bună cu mama iubitului tău

De când lumea și pământul, relațiile dintre soacre și nurori (cu mici excepții, desigur), au fost cam tensionate, ca să nu spunem proaste. Cum se explică asta? Foarte simplu: femeile sunt foarte posesive, iar atunci când iubesc același bărbat, chiar dacă o fac în moduri diferite, apar scântei.

Dar dacă îți iubești foarte mult bărbatul și, în plus, chiar vrei să fie armonie în familie, iată ce poți face ca să îmbunătățești relația cu soacra:

– Străduiește-te să-i dovedești loialitatea. Asta va cere timp, multă răbdare și multă stăpânire de sine. Concret, atunci când te critică, încearcă să nu ripostezi, ci fii cât mai calmă cu putință. În timp, va accepta că faci parte din echipă și va învăța să te respecte. Dacă este o femeie inteligentă, se va simți prost atunci când îți va face reproșuri nefondate, mai ales dacă tu alegi să nu o înfrunți.

– Lasă-l pe soțul tău să construiască “apărarea”. Dacă bărbatul de lângă tine te respectă și te iubește cu adevărat, nu va rămâne indiferent în fața atacurilor mamei sale la adresa ta. El ar trebui atunci să intervină cu multă blândețe și să aplaneze conflictul. Iar atunci când este singur cu ea, ar trebui să-i spună lucruri de genul: “poate că nu este perfectă, dar e soția mea și o iubesc mult, de aceea tu ar trebui să o accepți. Iubind-o pe ea, nu te iubesc mai puțin pe tine.”

–  Nu este o competiție. Nu ai nimic de câștigat iscând un conflict. Adevărul este că, iubindu-l pe bărbatul de lângă voi, ar trebui să vă uniți forțele pentru a-l face fericit. Iar acest lucru nu se va întâmpla dacă el va vedea mereu tensiunea dintre voi. Va dura ceva timp să o faci să înțeleagă acest aspect, dar, încă o dată, dacă este o femeie inteligentă și cu o gândire matură, cu timpul va accepta că nu este niciun concurs între voi.

– Nu fi prea sensibilă. Dacă orice cuvânt pe care ți-l adresează soacra te rănește, nu o să ajungeți nicăieri. Învață să lași de la tine, înțelege că ea face parte din altă generație, vede lucrurile altfel și se simte părăsită, odată cu apariția ta în viața fiului ei. În plus, s-ar putea ca în unele situații chiar să aibă dreptate. Poate unele sfaturi/sugestii pe care ți le dă nu sunt menite să te jignească, ci să îmbunătățească un aspect al vieții tale.

– Accept-o, cu tot cu defectele ei. Hai să fim cinstiți: defecte are și ea, dar cu siguranță ai și tu. Ideea este să înveți să i le accepți. Și fii puțin mai afectuoasă. Poate femeia a crescut într-o familie lipsită de afecțiune, iar o îmbrățișare poate face minuni. Arată-i că pentru tine este ca o a doua mamă, asta nu o poate lăsa indiferentă. Fii săritoare, politicoasă, respectuoasă și o să vezi că nu ai cum să nu-i înmoi inima.

 

V-ar putea interesa și:

Nimeni nu iubește criticile, deși unele sunt chiar constructive. 5 recomandări care vă ajută să faceți față

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.