Actual

Speranțe spulberate – studiile clinice cu hidroxiclorochină au fost suspendate temporar! Care sunt motivele din spatele deciziei

Așa cum bine știți, sau dacă nu ați aflat încă, vă spunem noi, hidroxiclorochina a fost medicamentul despre care savantul francez Didier Raoult și președintele american Donald Trump au susținut că este un adevărat miracol pentru cei care se infectează cu noul coronavirus.

Anunțul suspendării temporare a studiilor clinice cu hidroxiclorochina a fost făcut ieri de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Se pare că această decizie a fost luată după ce o revistă științifică franceză a publicat la sfârșitul săptămânii trecute un studiu,  care concluzionează că acest tratament ar putea crește riscul de aritmie cardiacă și deces.

Realizat pe aproape 15.000 de pacienți, acest studiu arată că  hidroxiclorochina „nu-i ajută pe pacienții cu Covid-19” și nu a adus nicio îmbunătățire semnificativă în starea lor, ba chiar dimpotrivă, ar fi provocat efecte adverse în cazul multor bolnavi.

Deocamdată, nu se știe când și dacă se vor relua studiile clinice cu acest medicament.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – cât de eficientă este metoda „imunizării de grup”, susținută de Suedia?

 

loading...
----------------------
Loading...