Fitness

Spune-mi cât timp stai la birou, în fața calculatorului, ca să îți spun câtă mișcare fizică trebuie să faci

În zilele noastre, foarte multe persoane duc o viață sedentară, mai ales dacă au joburi care presupun ore în șir de stat pe scaun în fața unui computer. Din păcate, acest lucru are efecte nocive asupra sănătății  noastre. Și nu este de glumit – studiile au arătat că un stil de viață sedentar este asociat cu o rată mult mai mare a mortalității, decât în rândul persoanelor active. În plus, cei care nu se mișcă, sau se mișcă foarte puțin, sunt predispuși la tot felul de boli,  iar multe dintre acestea apar la vârste destul de mici. Dacă la asta mai adăugăm și o alimentație de proastă calitate, nu trebuie să ne mirăm că vom îmbătrâni prematur și vom ajunge clienți obișnuiți ai spitalelor. Ce este, însă, de făcut? Specialiștii spun că putem contracara efectul orelor în care stăm la birou cu o anumită cantitate de exerciții fizice. Dar care este aceasta?

Răspunsul vine tot de la autorii studiului: pentru persoanele care stau așezate opt ore în fiecare zi, este necesară o oră de mișcare fizică, în timp ce pentru persoanele care stau doar șase ore sau mai puțin pe scaun, este suficientă și o jumătate de oră de exerciții.

Dacă vă numărați printre persoanele care duc un stil de viață sedentar, vă întrebați, probabil, ce fel de exerciții trebuie să faceți, ca să contracarați efectul negativ al orelor petrecute pe scaun. Ei bine, nu trebuie să vă speriați, mai ales dacă nu sunteți mari amatoare de mers la sală. Cercetătorii spun că este suficient și dacă faceți câte o plimbare pe zi, într-un ritm ceva mai alert. Esențial este să alocați suficient timp pentru această activitate. În plus, tot ei recomandă pauzele dese la birou, în care e absolut necesar să vă ridicați de pe scaun și să faceți câțiva pași, pentru a vă pune mușchii amorțiți în mișcare.  De asemenea, încercați ca în weekend să faceți mai mult sport, de preferat în aer liber. Puteți transforma această activitate în ceva distractiv, dacă vă convingeți prietenii, sau partenerul de viață, ori copiii, să vi se alăture.

V-ar putea interesa și:

Trucuri care te ajută să te apuci de sport

Secrete de vedete – Kate Middleton se antrenează ca un sportiv de performanță, iar secretul siluetei sale este… scândura

 

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.