Timp Liber

Știai că există lucruri care îți pot „fura” energia? Iată câteva dintre acestea

Poate v-ați întrebat de unde își iau femeile energia care le ajută să fie ca niște furnicuțe de dimineață până seara și să aibă grijă de copii, soț, casă, carieră, ș.a.m.d. Pe lângă genele pe care le au, cu siguranță că această energie le vine din dragostea celor din jur, din activitățile pe care adoră să le facă, dintr-un zâmbet, o rază de soare, ori dintr-o rochie frumoasă pe care și-au luat-o recent. La fel de bine, însă, există lucruri care le pot face să devină apatice, obosite, sau, mai grav, anxioase și furioase. Iată câteva dintre acestea:

  1. Dezordinea. Prin natura ei, femeia are abilitatea de a observa imediat dacă un lucru nu este pus la locul lui, iar acest lucru îi va crea o stare de  indispoziție. Atunci când își ceartă soțul, sau copiii, că și-au lăsat lucrurile aruncate peste tot, nu o face din răutate, ci din cauza stresului acumulat și a faptului că aceste lucruri, aparent inofensive, îi fură din energie.
  2. Somnul prost, sau insuficient. Din păcate pentru reprezentantele sexului frumos, prin comparație cu bărbații, au un somn mult mai sensibil și tresar la orice zgomot. Pentru a fi productive și pline de energie, ele au nevoie să doarmă suficient, adică între 7 și 9 ore/noapte.
  3. Bârfele. Fijnd ființe foarte sensibile, femeile pot trece printr-o gamă uriașă de emoții, chiar și în timpul unei banale discuții cu o prietenă. Și oricât de ciudat ar părea, aceste emoții sunt atât de intense, încât sunt capabile să le epuizeze, chiar dacă aparent nu depun niciun efort. Tocmai de aceea, femeia care ascultă prea multe bârfe, se va simți mult mai obosită și mai lipsită de energie decât în mod normal.
  4. Lipsa sexului, sau sexul nereușit. Abstinența sexuală, la fel de bine ca partidele de sex făcute din obligație, sau nesatisfăcătoare, îi vor induce femeii o stare de anxietate care o lasă fără energie.
  5. Lipsa unei activități creative. Oricât de mult timp ar dedica femeile carierei și familiei, faptul că nu fac nimic interesant doar pentru ele, le va afecta profund. Ele își iau energia pozitivă din lucrurile care le fac plăcere, adică și dintr-un hobby, fie că este vorba de pictat, design, cântat,  tricotat, yoga, sau gastronomie. În acest sens, femeia ar trebui să fie încurajată și susținută de partenerul ei și de toți cei apropiați.
  6. Competiția cu alte femei. Nu spune nimeni că spiritul competitiv nu este un lucru bun, dar atunci când te compari mereu cu alte femei care ți se par, poate, mai frumoase, mai realizate în carieră sau în viața de familie, s-ar putea să acumulezi multe gânduri negre și frustrări, care te vor secătui de energie. Rivalitatea nu duce la nimic bun. Înțelept ar fi ca fiecare femeie să fie conștientă de propriile atuuri și să aibă cu adevărat încredere în ea.

V-ar putea interesa și:

Cum să înveți să ai mai multă încredere în tine, ca femeie ajunsă la vârsta maturității

Cum recunoști un om inteligent atunci când îl întâlnești

loading...
----------------------
Loading...