Food&Drinks

Știați că anumite alimente vă pot îmbătrâni prematur?

Aflați de ce trebuie să vă feriți, dacă vreți să aveți o piele tânără și fără probleme.

Ați observat că pielea voastră arată altfel după perioada sărbătorilor, vacanțe, sau ieșiri la grătare cu prietenii? Nu e de mirare, pentru că tot ceea ce mâncați o afectează profund.  Așa cum consumul anumitor alimente face ca epiderma să devină mai tânără și mai elastică, altele, în schimb, o pot îmbătrâni prematur.  Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați definitiv la ele, ci să le consumați cu moderație.

Dulciuri. Atunci când consumi mai mult zahăr decât pot procesa celulele tale, moleculele de zahăr în exces se combină cu proteine, iar rezultatul poate deteriora vizibil colagenul pielii.  Și să nu uităm cât de nocive sunt dulciurile pentru zâmbetul vostru. Zahărul se lipește de dinți, stimulează dezvoltarea bacteriilor și apariția cariilor.

Alcool. Un ficat sănătos înseamnă o piele sănătoasă. Atunci când ficatul funcționează bine, toxinele care ar putea afecta pielea sunt eliminate în mod natural de organism. Dar dacă acestea se acumulează în ficat și nu se descompun corespunzător, pot apărea o mulțime de probleme, precum acneea sau ridurile. Băutura poate declanșa, de asemenea, focare de rozacee. În plus, alcoolul deshidratează și nu este benefic pentru un somn liniștit. Specialiștii spun că persoanele care nu dorm bine au tendința să facă riduri, iar pielea lor este plină de pete și foarte uscată.

Carne la grătar. În mod normal, carnea la grătar este considerată o variantă destul de sănătoasă de a găti acest aliment, cu condiția să fie curățate bine toate porțiunile arse și care au efect devastator asupra colagenului din piele. De asemenea, grătarul pe care preparați carnea trebuie curățat temeinic după fiecare întrebuințare.

Alimente sărate. Poate că nu puneți foarte multă sare în mâncare atunci când gătiți, însă asta nu garantează că nu consumați oricum foarte multă. Multe produse sunt conservate cu sodiu, ceea ce vă poate face să rețineți multă apă și să faceți edeme la nivelul epidermei.

Carne procesată. Cârnați delicioși, mezeluri aspectuoase, chiar și slănina care nu este procurată din surse de încredere… toate conțin conservanți care pot declanșa inflamații ale pileii și pot accelera procesul de îmbătrânire. Mai bine consumați o carne cinstită de pui sau curcan, iar dacă nu puteți spune “adio” acestor produse procesate, măcar consumați-le foarte rar, alături de cantități mari de legume.

Mâncare picantă. Mâncarea picantă agravează rozacea, dar poate agrava și problemele care apar în timpul menopauzei, perioadă în care vasele de sânge sunt mult mai reactive.  Deoarece alimentele condimentate dilată aceste vase, vă pot apărea pete pe piele.

Carne roșie. Oricât de gustoasă ar fi, aceasta afectează capacitatea pielii voastre de a genera colagen. Ar fi de preferat să o înlocuiți cu carne slabă.

Băuturi energizante. Deși acestea au un efect tonic asupra stării voastre, ele afectează dantura, iar pe termen lung, pot deteriora serios smalțul. Dacă, totuși, nu puteți renunța la ele, specialiștii vă sfătuiesc să le beți cu paiul.

Cafea. La fel ca în cazul băuturilor energizante, cafeaua dăunează dinților.  Sigur, nu vă cere nimeni să renunțați la ea, însă limitați-vă la o ceașcă-două pe zi și beți imediat după câte un pahar cu apă, ca să vă curățați dantura.

Tu ții la sănătatea rinichilor tăi? Iată opt alimente pe care ar trebui să le consumi cu moderație

Ce trebuie să mâncăm, ca să rămânem veșnic tinere. 21 de alimente cu efecte anti-îmbătrânire