Stil

Știați că primăvara este cel mai potrivit anotimp pentru a slăbi? Iată de ce

Primăvara este un anotimp superb, în care natura își etalează cu generozitate toată splendoarea și ne copleșește cu culori și mirosuri divine.  Dar tot primăvara este și cel mai potrivit anotimp pentru a demara un  proces mai amplu de slăbire, o călătorie la capătul căreia o să fiți mai sănătoase și o să vă simțiți mai bine în pielea voastră. Sigur că provocările există în continuare, dar există câteva schimbări benefice care o să vă sprijine în procesul pe care l-ați demarat:

  1. Senzația de foame se diminuează, pe măsură ce crește temperatura. Studiile arată că apetitul scade odată cu încălzirea vremii, iar corpul arde mai multe calorii decât în mod obișnuit, încercând să se răcească. Funcțiile organismului, inclusiv digestia, generează căldură, care, împreună cu cea furnizată de mediu, pune corpul la treabă.
  2. Starea psihică se îmbunătățește. Nu-i așa că soarele, pomii înfloriți, iarba verde, vă fac să zâmbiți mai mult? Ei bine, să știți că există o legătură strânsă între buna dispoziție și felul în care mâncăm. Depresia temporară de care suferim în lunile lungi de iarnă, ne împinge către consumul de dulciuri și carbohidrați complecși, care se vor transforma în kilograme în plus. Primăvara, în schimb, corpul își dorește alimente proaspete și ușoare, așa că vom consuma, în mod natural, mai multe legume și fructe. Mai mult, o stare psihică bună te va ajuta să te mobilizezi să mergi la sală, sau să ieși în natură și să faci sport.
  3. Este mai ușor să găsiți și să vă bucurați de alimente sănătoase. Așa cum scriam într-un material anterior, primăvara ne oferă o gamă largă de verdețuri de sezon, care sunt nu numai gustoase, ci și extrem de sănătoase. În plus, parcă și corpul a obosit, după lunile de iarnă, să prelucreze atâtea fripturi și grăsimi nesănătoase. O să vedeți că organismul va cere mese mai ușoare. E timpul să-i oferiți cât mai multe salate și preparate proaspete, din ingrediente naturale, pe care le găsiți acum în toate piețele.
  4. Vitamina „soare” ar putea ajuta. Unele cercetări au arătat că persoanele care au un deficit de vitamina D, sunt mai predispuse către obezitate. Este foarte simplu, însă, să aduceți organismului un aport important de vitamina D, prin expunerea la soare și astfel, veți reuși să vă păstrați greutatea în limite normale.
  5. Crește nevoia de hidratare. Iar acest lucru este extrem de benefic celor care vor să slăbească. Temperaturile ridicate vă fac să beți mai multe lichide, iar dacă alegeți apa plată cu puțină mentă sau lămâie, ori ceaiul verde, plin de antioxidanți, atunci, cu siguranță, sunteți pe drumul cel bun.

V-ar putea interesa și:

Plante de sezon – urzicile: sănătoase și delicioase

Darurile primăverii – verdețurile de sezon, gustoase și pline de vitamine

 

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.