Actual

Streinu-Cercel: „Dacă se depune un strat de zăpadă, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a afirmat luni că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balş, a explicat, într-o intervenție telefonică la TVR, cum influențează răcirea climei răspândirea noului coronavirus:

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a precizat Streinu-Cercel la TVR.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a mai arătat că în momentul de față România este într-o fază de transmitere comunitară a bolii sau, mai exact, de transmitere locală spre comunitară și a revenit asupra sfaturilor autorităților ca oamenii nu iasă din case decât pentru chestiuni urgente.

”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat Streinu-Cercel.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.