Sănătate

Stresul nu este un simplu moft. Află câte boli poate declanșa, dacă nu este tratat corespunzător

Despre  stres s-au scris multe lucruri (găsiți aici și un articol publicat pe Doctor Quinn), mai mult rele, decât bune. Sigur că stresul poate fi privit câteodată și ca un factor motivant, o forță care ne obligă să fim alerți și ne impinge să ne atingem țelurile. Dincolo de asta, însă, cel mai adesea este un factor negativ, capabil să declanșeze o mulțime de afecțiuni. Iată câteva dintre cele mai des întâlnire:

  • Migrene. Se întâmplă foarte des, în cazul oamenilor foarte ocupați, implicați în multe activități, să aibă zile de coșmar, în care aproape că nu mai au timp să-și tragă sufletul, să mănânce și să rezolve toate problemele. Iar stresul își găsește chiar atunci momentul să le  declanșeze o durere de cap de toată frumusețea. Acest lucru apare, cred oamenii de știință, din cauza fluctuațiilor mari de hormoni.
  • Insomnii. Oamenilor foarte stresați li se întâmplă des, chiar mult prea des, fie să adoarmă foarte greu, fie să aibă un somn agitat, cu multe pauze. Iar lipsa somnului duce, în timp, la o mulțime de afecțiuni, care mai de care mai grave.
  • Boli digestive. Stresul provoacă adesea dureri de stomac, arsuri gastrice, reflux gastresofagian, constipație, sau, dimpotrivă, diaree.
  • Boli de piele. Studiile au arătat că stresul prelungit poate agrava unele afecțiuni dermatologice, cum ar fi eczemele, psoriazisul, acneea, rozaceea, dermatita seboreică, ș.a.m.d.
  • Boli psihice. Nu în ultimul rând, stresul poate genera stări de anxietate și poate duce la depresie severă, sau poate agrava tulburări deja existente, precum tulburarea bipolară.
  • Tot oamenii de știință au stabilit că stresul este un factor important de risc pentru a face diabet.

Remedii naturiste pentru combaterea stresului: menta, valeriana, roinița, păducelul, busuiocul.

 

V-ar putea interesa și:

Sunteți o persoană stresată? Ştiaţi că anumite imagini vă pot aduce starea de liniște de care aveți nevoie?

De ce este bine să alegem culoarea verde pentru lenjeria de pat? 10 beneficii asupra organismului

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.