Featured Sănătate

Studiile preliminare sugereaza ca varianta de coronavirus care a aparut in Marea Britanie ar putea fi mai mortala

Studiile preliminare sugereaza ca varianta de coronavirus care a aparut in Marea Britanie ar putea fi mai mortala, a spus premierul Boris Johnson, potrivit noutati.info.

Cu toate acestea, ramane o incertitudine uriasa in ceea ce priveste numarul – si se asteapta ca vaccinurile sa functioneze.

Datele provin de la matematicieni care compara ratele de deces la persoanele infectate fie cu versiunea noua, fie cu cea veche a virusului.

Noua varianta mai infectioasa s-a raspandit deja pe scara larga in Marea Britanie.
Boris Johnson a declarat intr-un briefing din Downing Street: „Pe langa raspandirea mai rapida, acum pare, de asemenea, ca exista unele dovezi ca noua varianta care a fost identificata pentru prima data in Londra si sud-est ar putea fi asociata cu un grad mai mare de mortalitate.”

„In mare masura, impactul acestei noi variante inseamna ca NHS se afla sub o presiune atat de intensa”, scrie BBC.

Public Health England, Imperial College London, London School of Hygiene and Tropical Medicine si University of Exeter au incercat fiecare sa evalueze cat de mortala este noua varianta.

Dovezile lor au fost evaluate de oamenii de stiinta din grupul consultativ pentru amenintari cu virusuri respiratorii noi si emergente (Nervtag).

Grupul a concluzionat ca exista o „posibilitate realista” ca virusul sa devina mai mortal, dar acest lucru este departe de a fi sigur.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.