Actual

Studiu alarmant: Febra nu este semnul distinctiv al debutului infecţiei cu COVID-19

Foto: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Febra nu este semnul distinctiv al debutului infecţiei cu coronavirus. Potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă chinezi, puţin peste 40% dintre bolnavi au prezentat febră în momentul internării. Zeci de mii de bolnavi de COVID-19 au scăpat nedetectaţi în primele două luni ale epidemiei. La nivel mondial, sunt peste 614.000 de cazuri de coronavirus. Numărul morţilor a depăşit 28.200.

Febra nu este semnul distinctiv al debutului infecţiei cu noul tip de coronavirus. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat în China şi, în acelaşi timp, o posibilă explicaţie a pandemiei. Cercetătorii de la Institutul pentru afecţiuni respiratorii din Guangzhou susţin că puţin peste 40% dintre pacienţii cu COVID-19 au prezentat febră în momentul internării, iar în lipsa altor simptome, mai bine de jumătate au scăpat nedetectaţi.

Fără să ştie că sunt bolnavi, aceşti oameni au putut călători şi au transmis boala mai departe. La nivel mondial, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a trecut de 614.000, iar cel al deceselor a depăşit 28.200, potrivit The New England Journal of Medicine, citat de Mediafax.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.