Food&Drinks

Sucul de țelină – băutura care a creat isterie în rândul americanilor obsedați de un stil de viață sănătos

La fel ca în modă, sau tehnologie, și în domeniul alimentației apar tot felul de ingrediente care acaparează atenția opiniei publice pentru o perioadă mai lungă, sau mai scurtă de timp. Dacă urmărești pe Instagram, ori pe Youtube, stilul de viață al unor persoane publice din Statele Unite ale Americii (influenceri, artiști, traineri, nutriționiști, ș.a.m.d.), o să regăsești anumite alimente de care acestea sunt obsedate și pe care le consumă zilnic. De pildă, avocado a devenit fructul „la modă” în ultimii ani și este de neconceput să nu mânânci cât mai des cu putință celebrul „avocado toast”. Ei bine, un alt preparat care a acaparat atenția celor care vor să ducă un sti de viață sănătos este și sucul de țelină! Iată ce beneficii miraculoase pentru organism susțin aceștia că vei avea, dacă vei bea acest suc în fiecare dimineață:

  1. Îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv și ne ajută să digerăm alimentele mai rapid și mai eficient. De asemenea. stimulează  creșterea nivelului acizilor din stomac, necesari pentru descompunerea proteinelor (și nu numai). Sucul de țelină are și capacitatea de a ameliora simptomele refluxului gastric și de a preveni ulcerul.
  2. Scade colesterolul. Țelina are un compus capabil să distrugă colesterolul rău din sângele nostru.
  3. Este un antiinflamator natural. Țelina conține poliacetilenă,  care reduce durerile articulare cronice, guta și artrita reumatoidă. De asemenea, susținătorii sucului de țelină spun că acesta calmează nervii și relaxează psihicul.
  4. Sucul de țelină contribuie la reducerea acumulării de grăsime în ficat. Elementele nutritive din țelină protejează ficatul și îl ajută  să producă enzimele necesare eliminării grăsimilor și a toxinelor.
  5. Sucul de țelină este bun pentru constipație, balonare, retenție de apă, acționând ca un laxativ blând și un diuretic natural.
  6. Are proprietăți microbiene și combate infecțiile, sporind în mod natural imunitatea.
  7. Reduce acidul uric și stimulează producția de urină, fiind util în special în combaterea infecțiilor bacteriene din tractul digestiv și ale organelor de reproducere.
  8. Sucul de țelină ucide celulele canceroase, datorită unui flavonid pe care îl conține, numit apigenină, care încetinește creșterea celulelor mutante.
  9. Este alcalinizant, iar acest lucru ajută la prevenirea bolilor cronice și prelungește viața.
  10. Sucul de țelină este și foarte nutritiv. Țelina este încărcată cu minerale și vitamine esențiale,  precum potasiu, vitamina B6, vitamina K și vitamina C.

 

V-ar putea interesa și:

„Galbenă gutuie, dulce amăruie” – bucurați-vă de beneficiile acestor fructe minunate, oferite în dar de toamnă

6 alimente foarte sănătoase, acceptate în aproape orice dietă și pe care ar trebui să le consumați cu regularitate

 

loading...
----------------------
Loading...