Featured Sănătate

Sunt o multime de superstitii si obiceiuri care se respecta cu sfintenie in noaptea dintre ani

Sunt o multime de superstitii si obiceiuri care se respecta cu sfintenie in noaptea dintre ani. Una dintre acestea tine de un anumit tip de carne.

Aliment este complet interzis de Revelion
In noaptea de Revelion, cea mai mare greseala este aceea de a se manca pui pentru ca se spune ca aceasta alunga norocul.

Explicatia populara este ca aceasta pasare este una care scurma si la fel va fi si norocul imprastiat. In schimb, se recomanda ca pe masa de revelion sa fie carne de porc sau de curcan, dar niciodata de pui.

Inclusiv Biblia interzice consumul de carne de pui, acolo unde scrie asa: “Din pasari sa nu mancati si sa va ingretosati de acestea, ca sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul si soimul cu soiurile lor; toata cioara si soiurile ei; strutul, cucuveaua, randunica si uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebada, pelicanul si cocorul; cocostarcul, pupaza si liliacul”.

De ce se mananca peste la masa de Revelion
In noaptea de Revelion se mananca peste. Se spune ca vei inota prin toate necazurile care se vor ivi la fel cum inoata pestele prin apa. Se mai mananca si carne de gasca sau struguri.

Se spune ca aceste fructe trebuie consumate bob cu bob iar atunci cand ai ajuns la bobul cu numarul 12 este bine sa iti pui o dorinta. Pentru ca strugurii si stafidele simbolizeaza abundenta finaciara nu este bine ca acestea sa va lipseasca din casa.

Nu trebuie uitat, deci, consumul de carne de pui este interzis, iar acesta nici nu trebuie sa ne stea pe masa.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.