Food&Drinks

Sunt populare, gustoase și foarte sănătoase. 9 motive pentru care ar trebui să consumăm zilnic mere

Merele sunt, poate,  cele mai populare fructe, iar asta pe bună dreptate. Nu degeaba se spune că “un măr pe zi ține doctorul la distanță”. Iată doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce organismului consumul regulat al acestor fructe:

  1. Sunt pline de vitamine (A, E, B1, B2, B6, C), fibre, mangan, cupru și polifenoli.
  2. Merele te pot ajuta să slăbești. Există studii care au demonstrat că persoanele care au consumat câteva felii de mere înainte de masă, au mâncat mult mai puțin, deoarece senzația de sațietate s-a instalat rapid. De asemenea, subiecții care au consumat ca desert mere, au slăbit în medie cu 2 kilograme mai mult decât un alt grup de studiu, care a mâcat prăjituri de ovăz.
  3. Merele pot fi bune pentru sănătatea inimii. Cercetările științifice au legat consumul de mere de o scădere a riscului de a dezvolta boli cardiace. Um motiv poate fi acela că merele conțin fibre solubile – care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Ele conțin, de asemenea, polifenoli, care au efecte antioxidante. Multe dintre acestea sunt concentrate în coaja fructului.
  4. Consumul de mere poate scădea riscul de a face diabet de tip 2. Pentru acest lucru sunt reponsabili, se pare, tot polifenolii, care ajută la prevenirea deteriorării țesutului celulelor beta din pancreas, celule care produc insulina.
  5. Au efecte probiotice și promovează înmulțirea bacteriilor bune din intestine. Merele conțin pectină, un tip de fibră care acționează ca un probiotic.
  6. Pot preveni anumite forme de cancer. Oamenii de știință cred că efectele lor antioxidante și antiinflamatorii pot fi responsabile pentru potențialele lor efecte preventive împotriva cancerului.
  7. Merele conțin compuși care pot ajuta la combaterea astmului. Fiind atât de bogate în antioxidanți, aceste fructe vă pot ajuta să vă protejați plămânii împotriva daunelor oxidative. În plus, flavonoizii pe care îi conțin reglează sistemul imunitar și reduc inflamațiile din organism.
  8. Merele susțin sănătatea oaselor. Persoanele care consumă multe fructe în general – și mere, în special – au, potrivit studiilor, o densitate osoasă mai mare și un risc mai scăzut de a face osteoporoză.
  9. Merele protejează sănătatea creierului. Atât coaja acestor fructe, cât și sucul obținut în mod natural te pot proteja, spun oamenii de știință, de anumite boli degenerative, precum demența senilă. Consumul de mere ajută la conservarea acetilcolinei, un neurotransmițător care poate scădea odată cu vârsta. Nivelurile scăzute de acetilcolină sunt legate de boala Alzheimer.

Așadar, dacă tragem linie și adunăm beneficiile acestor fructe, ajungem la concluzia că nu avem absolut niciun motiv să nu mâncăm zilnic mere, cu condiția să le consumăm întregi, deoarece și coaja lor este foate prețioasă.

 

V-ar putea interesa și:

Oțetul de mere – bun pentru slăbit și pentru tratarea acneei

Loading...