Food&Drinks

Supa de oase – un miracol pentru sănătate! Aflați cum se prepară și ce beneficii aduce organismului

Puțină lume știe, probabil, că supa de oase este o adevărată comoară pentru sănătate, în special pentru femei. Sud-americanii, de pildă, obișnuiau să creadă că  vindecă orice boală, ba chiar că “poate aduce înapoi morții de la groapă”. Iată câteva dintre beneficiile supei de oase:

  1. Este extrem de bogată în minerale, furnizate de cartilajele și tendoanele care se fierb timp îndelungat.
  2. Alungă oboseala cronică.
  3. Ajută la vindecarea rapidă a gripelor și virozelor.
  4. Ameliorează simtomele mai multor boli, precum: anemia, ulcerul, diabetul, sau distrofia musculară.
  5. Are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene și calmante (lucru care contribuie la un somn liniștit).
  6. Ajută la tratarea problemelor gastrointestinale.
  7. Este o sursă bogată de colagen, fapt care contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire și deteriorare a țesuturilor.
  8. Întărește sistemul imunitar, favorizează detoxifierea organismului, reduce pofta de dulciuri și întărește sănătatea mentală.

V-am convins? Dacă da, trebuie să vă spunem că prepararea acestei supe necesită multă răbdare, dar ea poate fi făcută în cantități mari și congelată timp de câteva luni.

Mod de preparare:

2-3 kg de oase de vită de diferite feluri, cu măduvă și chiar puțină carne, 3-4 linguri de oțet de mere de cea mai bună calitate, 2-3 cepe întregi sau tăiate în bucăți mari, 3 morcovi, 1-2 țeline, câteva fire de cimbru, piper boabe. Pentru prepararea acestei supe veți folosi o oală foarte mare. După ce puneți în ea ingredientele, o umpleți cu apă și o lăsați să fiarbă cu capac, la foc foarte mic, atenție, cel puțin 12 ore! Cu cât fierbe mai mult, cu atât va fi mai valoroasă pentru organism. Dacă aveți o zi liberă, puteți pune supa la fiert dimineața devreme, până seara târziu, înainte de ora de culcare. Preparatul obținut trebuie strecurat. Puteți bea supa ca atare, sau o puteți adăuga ca bază la diverse alte preparate. De asemenea, această supă poate fi pregătită și din oase și carne de pui!

 

V-ar putea interesa și:

Orzul verde – un dar al naturii pentru organism. Află ce beneficii miraculoase are pentru sănătate

6 alimente foarte sănătoase, acceptate în aproape orice dietă și pe care ar trebui să le consumați cu regularitate

 

 

Loading...