Sănătate

Te confrunți cu constipația cronică? Iată de ce alimente trebuie să te ferești, ca să nu agravezi problema

Din păcate, multe persoane se confruntă cu această problemă chinuitoare, care poate duce la complicații precum fisurile anale, hemoroizii, hernia abdominală, incontinența fecală și chiar cancerul de colon. Una dintre cauzele majore care favorizează constipația este alimentația defectuoasă. Cu alte cuvinte, există o serie de mâncăruri care ar trebui evitate, dacă vă confruntați cu această problemă. Unele alimente sunt sărace în fibre și pot să încetinească procesul de digestie. Iată câteva exemple „negative”, pe care ar trebui să le consumați foarte rar, sau chiar deloc:
unele lactate  – brânza și laptele nu sunt indicate persoanelor care suferă de constipație cronică. Totuși, dacă nu puteți fără acest tip de produse, alegeți mai bine chefirul, sau iaurtul grecesc, bogate în probiotice, care sunt benefice pentru reglarea tranzitului intestinal.
prăjelile – dacă suferi de constipație cronică, te sfătuim să excluzi din meniu, sau să mănânci extrem de rar șnițele. chiftele, cartofi prăjiți și, în general, toate alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi, deoarece sunt foarte greu de digerat și se mișcă lent în colon.
ouăle – nu săriți în sus, pentru că în această situație se pot face derogări. Ouăle ca atare sunt sărace în fibre, dar dacă preparați o omletă plină cu legume, sau le consumați alături de o salată plină de verdețuri, situația se schimbă.
carnea – aici situația este similară cu cea descrisă la punctul precedent. Carnea îngreunează mult digestia, dar, dacă o consumați rar, nu o prăjiți și o serviți alături de alimente bogate în fibre, veți evita problemele neplăcute.
dulciurile – acestea conțin mult zahăr și multe grăsimi, așa că este de preferat să le evitați. Dacă, totuși, vă este poftă de ceva dulce, optați pentru fructe precum: pere, prune, căpșuni, sau afine.
pâinea albă – credeți-ne pe cuvânt că aceasta nu aduce nimic bun în alimentația voastră. Optați, în schimb, pentru produse de panificație din făină integrală sau secară, care conțin beneficele fibre.
alcoolul – are un puternic efect de deshidratare, care va înrăutăți și mai mult constipația.
V-ar putea interesa și:

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.