Timp Liber

Te plictisești acasă? Iată 3 lucruri simple care-ți pot umple timpul în perioada de izolare!

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Multă lume se plânge astăzi de faptul că se plictisește acasă în timpul epidemiei de coronavirus.
Majoritatea persoanelor jonglează între: „Muncesc mai mult decât la birou” și „Doamne, ce să fac eu că mă plictisesc?”.

Am făcut un scurt research despre asta. 3 chestiuni simple care-ți pot umple timpul în plină epidemiei de coronavirus, special pentru tine, scrie Ciao.ro.

1. Organizează-ți casa și viața!

Amintește-ți… În viața ta de dinainte de epidemia de coronavirus, te plângeai că nu ai timp să-ți organizezi casa, să-ți faci ordine în viață. Iată, a sosit momentul oportun. Acum a venit vremea să te ocupi de lucrurile acestea. Ia toate dulapuri la mână, hainele pe care nu le mai porți, pune-le deoparte. Hârtiile, facturile, bonurile sunt și ele de aranjat. Prietenii… perioadă numai bună să-i organizezi și pe ei. Epidemia de coronavirus cu tot cu izolarea ei îți arată verde-n față cine îți e aproape și cine nu.

2. Alcătuiește-ți un program corect de nutriție și sport

Tot la capitolul lipsuri pe care le aveai în cealaltă viață intră… organizarea din punct de vedere sportiv și culinar. Lipsa timpului, spuneai tu atunci, te face să ignori sportul. De asemenea, tot din cauza lui, nu reușești să te hrănești corect. Iată de ce e bună epidemia de coronavirus. „În primul rând, nu mai există tentația produselor de patiserie și al gustărilor “nevinovate” de la automatul din holul clădirii de birouri. În al doilea rând, petrecându-ți tot timpul acasă, este foarte ușor să îți prepari un mic-dejun sănătos, un prânz hrănitor și o cină ușoară. În al treilea rând, este demonstrat științific că gătitul în familie are efecte terapeutice. Așadar un motiv în plus să te simți mai bine, mai relaxată să… să înveți ceva nou. Pentru inspirație, poți încercă rețete noi sau te poți înscrie la un curs online de gătit”, își explică Dan Bujor, specialist nutriție.

Nu uita, un program ordonat de mese contribuie atât la fortifierea organismului și a sistemului imunitar, cât și la restartarea metabolismului.

3. Reinventează-te. E momentul prielnic

Citește. Fă cursuri online. Învață. De exemplu, World Digital Library îți oferă acces liber la peste 19.000 de cărți rare, manuscrise și materiale de studiu de o mare însemnătate istorică și culturală. Studiile au demonstrat că 10 pagini citite pe zi reduc cu 50% intensitatea emoțiilor negative, dezvoltă capacitatea de concentrare, îmbunătățește memoria și contribuie la reglarea ciclului somn-trezire.

Altfel, vrei să te perfecționezi, vrei să înveți să faci și altceva. Ți-ai dorit să urmezi cursuri de dezvoltare personală, acum este momentul. De asemenea, poți călătorii virtual. Nu uita de această oportunitate pe care ți-o oferă gratis majoritatea muzeelor, gradinilor zoologice, în general, instituțiile de cultură din toată lumea.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.