Trăim într-o epocă în care contează foarte mult să fii la modă. Vorbim de gadget-uri la modă, haine la modă, decorațiuni interioare la modă, așa că, de ce nu am vorbi și despre ce se poartă în materie de… mâncare? Pentru al patrulea an consecutiv, Pinterest a lansat o listă de tendințe culinare. Pregătiți-vă, așadar, pentru câteva inspirații majore pentru anul 2018!
- Alimente preparate în friteuze cu aer cald. Nocivii cartofi pai ar putea să devină o delicatesă obișnuită dacă, în loc de baie de ulei, îi veți prepara într-o astfel de friteuză!
- Supe și ciorbe vs smoothie-uri. Dacă până acum puneam fructele și legumele în blender, în 2018 sunt la modă fierturile, în special cele vegetale, concentrate și foarte bogate în nutrienți.
- Cafeaua îmbunătățită cu pudre de proteine, matcha (pulbere de ceai verde) – licoarea pe care o vom servi în fiecare dimineață va deveni astfel un cocktail de ingrediente menite să ne asigure energie și nutrienți importanți pentru întreaga zi.
- Deserturile marocane. Potrivit Pinterest, condimentele din Africa de Nord, inclusiv chimionul, cardamonul și coriandrul, se bucură de o popularitate tot mai mare, iar acestea se regăsesc în special în dulciurile preparate după rețete tradiționale din Maroc.
- Proteinele vegetale. Carnea va cădea ușor, ușor, în dizgrație, așa că tot mai multă lume se reorientează spre prepararea unor rețete în care aceasta să fie încocuită de linte, quinoa, fasole, sau boabe de soia.
- Legume pe post de gustări. În 2018, potrivit Pinterest, legumele nu vor fi regine doar în mesele principale, ci și la capitolul gustări. În loc de fructe, iaurt, hummus, chipsuri, sau orice altceva obișnuiau să consume între mese, oamenii vor apela la boabe de soia, spanac, mazăre, etc. Există o mulțime de forme în care pot fi consumate acestea, așa că limitele sunt dictate doar de imaginație.
- Untul clarificat. Este un tip de unt fără lactoză, care a devenit deja foarte popular în străinătate, datorită gustului său bogat, a nucilor din care este preparat și a capacității sale de a rezista la gătitul cu temperaturi foarte înalte.
- Dulciuri vegane. Din ce în ce mai des, deserturile de pe mesele oamenilor, vor fi preparate cu ulei de cocos, în loc de unt obișnuit, cu semințe de in în loc de ouă și cu îndulcitori naturali, în loc de zahăr.
Acum, dacă privim cu atenție toate aceste alimente prezente pe lista Pinterest, e clar că omenirea caută alternative cât mai sănătoase cu putință la bucătăria clasică, ceea ce nu este un lucru rău. Dimpotrivă, e bine, spunem noi, să încercăm să evoluăm la toate capitolele, inclusiv la cel alimentar și să nu rămânem încremeniți în timp. Vom descoperi gusturi noi, despre care habar nu aveam, vom explora o varietate de rețete care nu făceau parte din rutina noastră și, nu în ultimul rând, vom mânca mult mai sănătos.
V-ar putea innteresa și:
Opt plante bogate în proteine. Un material pentru vegetarieni și nu numai
Adaugă comentariu