Sănătate

Termometrele au luat-o razna? Iată câteva metode prin care puteți face față caniculei

Iubim noi  vara, dar zilele acestea căldura se cam întrece cu gluma. Iar episodul acesta canicular nici nu are de gând să se termine prea repede. Ce e de făcut să rezistăm cât mai bine și să facem față obligațiilor cotidiene? Iată câteva metode:

  1. Dacă așezați un vas plin cu gheață în fața unui ventilator pornit, camera în care stați va deveni răcoroasă ca o peșteră. Cel puțin, până se topește gheața, dar aceasta poate fi înclocuită imediat.
  2. Trageți draperiile. Oricât de mult ați iubi lumina soarelui, zilele acestea nu este o idee prea bună să lăsați razele încinse să pătrundă în casă. Așa că, pe timpul zilei, acoperiți ferestrele cât mai bine, ca să evitați supraîncălzirea locuinței.
  3. Stați la umbră. Între orele 11 și 15, nu vă expuneți la soare sub nicio formă, mai ales dacă sunteți persoane în vârstă, sau suferiți de afecțiuni cardiace. De fapt, pe o asemenea caniculă, pensionarii nici nu ar trebui să iasă din case decât dimineața devreme, sau seara târziu.
  4. Mâncați mese mici, la intervale mai scurte. Oricît ați fi de gurmanzi, chiar nu este momentul acum să vă ghiftuiți, pentru că s-ar putea să vă simțiți rău la scurt timp după ce ați terminat de mâncat. Practic, cel mai bine ar fi să ciuguliți câte ceva, la un interval de două-trei ore. Nu mai spunem că, măcar acum, ar trebui să renunțați la alimentele grase sau prăjite și să consumați multe legume și fructe.
  5. Alegeți bumbacul. Atunci când trebuie să ieșiți din casă, optați pentru haine ușoare, din bumbac și evitați culorile întunecate, care vor atrage și mai multă căldură. Hainele trebuie să fie fluide, ca să permită aerului să circule și nicidecum strâmte și lipite de corp.
  6. Hidratați-vă! Tot timpul este bine să beți apă, dar în timpul caniculei mai mult ca oricând, deoarece corpul are tendința să se deshidrateze mai ușor.
  7. Adoptați poziții cât mai joase. E lucru știut că aerul cald se ridică spre tavan, așa că n-ar fi deloc o idee rea să încercați să dormiți pe o saltea așezată direct pe podea.
  8. Faceți dușuri cât mai des, iar apa să fie călduță spre rece.
  9. Mutați-vă cremele în frigider, fie ele de mâini, de corp, sau de față. Veți obține astfel o senzație în plus de revigorare.

5 sfaturi HOT despre cum să îţi îngrijeşti tenul VARA

Vreți un corp numai bun de arătat pe plajă într-un timp foarte scurt?

Loading...