Sănătate

Ți se umflă des picioarele? Află posibilele cauze și ce trebuie să faci în acest caz

Umflarea picioarelor  este o problemă des întâlnită, mai ales că poate avea numeroase cauze, unele firești, altele mai grave. Există, totuși, două motive principale pentru apariția acestui fenomen:
– acumularea de lichide (edem)
– inflamații
Lucruri care pot provoca acumularea de fluide:– insuficiența cardiacă – inima este prea slabă pentru a pompa tot sângele de care are nevoie corpul tău, iar asta duce la acumularea de lichide, în special la nivelul picioarelor.- tromboflebite – apariția unor cheaguri de sânge în venele de la nivelul membrelor inferioare.- varice și insuficiență venoasă cronică (citiți mai multe despre această problemă aici)

– probleme în funcționarea rinichilor

– anumite medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene, sau unele tratamente pentru bolile cardiace, diabet, medicamentele hormonale, sau antidepresive.

– sarcina – corpul tău în creștere pune presiune asupra venelor de la picioare, așa că este normal ca încetinirea circulației sângelui să ducă la acumularea de lichide.

Lucruri care provoacă inflamații:

– artrita, sau ale probleme ale articulațiilor

– leziuni, entorse, oase rupte

– celulita

Ce ar trebui să faceți dacă suferiți des de această problemă?

În primul rând, ar trebui să evitați consumul excesiv de alimente sărate, să faceți exerciții fizice în fiecare zi, să purtați ciorapi speciali de compresie, să evitați sedentarismul, să stați cu picioarele ridicate pe o pernă oricât de des puteți. Dar, pentru că de multe ori, umflarea picioarelor este semnul unei afecțiuni mult mai grave, vă sfătuim să mergeți la medic, pentru a afla care este aceasta și pentru a o trata.

 

V-ar putea interesa și:

Boala Crohn – aproape tot ce trebuie să știi despre această afecțiune digestivă care îți poate afecta calitatea vieții

 

loading...
----------------------
Loading...