Food&Drinks

Toamna se culeg strugurii, dar și beneficiile lor

Cultivați de mii de ani, strugurii au fost venerați de multe civilizații, nu numai datorită gustului lor divin, sau a vinului care se obține din ei, ci și datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate.  Înainte de toate, trebuie să spunem că strugurii conțin carbohidrați, proteine, grăsimi, o mulțime de vitamine,  fibre, potasiu, cupru și magneziu.

Beneficiile strugurilor:

  • Au un conținut ridicat de antioxidanți, care pot preveni o mulțime de boli cronice. Unul dintre antioxidanții renumiți care se găsește în aceste fructe este resveratrolul, care protejează inima, reduce glicemia și poate împiedica dezvoltarea celulelor canceroase.
  • Contribuie la reducerea colesterolului.
  • Pot scădea nivelurile de zahăr din sânge și protejează împotriva diabetului zaharat. Unele studii au arătat că resveratrolul crește sensibilitatea la insulină, ceea ce poate îmbunătăți capacitatea organismului de a utiliza glucoză.
  • Protejează sănătatea ochilor și preîntâmpină anumite boli oculare
  • Îmbunătățesc memoria, starea de spirit și sporesc atenția
  • Conțin multe minerale necesare pentru protejarea sănățății oaselor
  • Pot proteja organismul de asaltul anumitor baterii, viruși și infecții
  • Încetinesc procesul de îmbătrânire și cresc durata de viață

Deși conțin destul de mult zahăr, totuși, studiile arată că nu cresc nivelurile de zahăr din sânge. Țineți cont, însă, că au destul de multe calorii, așa că persoanele care vor să slăbească ar trebui să-i consume cu moderație.

Strugurii te fac mai frumoasă

Dincolo de beneficiile pe care le au prin consumul intern, strugurii sunt și o mină de aur când vine vorba de îngrijirea pielii.  Ei sunt ideali pentru tenurile deshidratate și ofilite. Pentru asta, trebuie să aplicați pe ten o mască din struguri zdrobiți și miere de albine, care va hidrata pielea, va preveni coșurile și va atenua ridurile.

 

V-ar putea interesa și:

Bananele, energizante şi sănătoase

Semințele de Chia – printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă

loading...
----------------------
Loading...