Sănătate

Top 3 alimente care produc dezechilibre hormonale în organism

Dezechilibrele hormonale sunt cauza multor probleme cu care se confruntă femeile, mai ales după o anumită vârstă: creștere în greutate, dureri de cap, schimbări bruște de dispoziție, scăderea libidoului, bufeuri și chiar depresie. Adesea, acest dezechilibre sunt provocate de alimentele pe care le consumăm. Iată un top al celor mai nocive alimente, dacă putem spune așa, care pot provoca aceste neplăceri, ca urmare a dezechilibreor hormonale pe care le produc:

  1. Produsele din soia. Știm, o să spuneți că japonezii consumă astfel de produse zilnic și nu au probleme mari de sănătate. Este foarte adevărat, însă ceea ce mănâncă ei, este soia fermentată, nemodificată genetic. Din păcate, pe piața românească se găsesc produse din soia despre a cărei proveniență nu știm mare lucru, așa că e mai bine să le evităm, sau să le consumăm cât mai rar. Pericolul este ca prin consumul acestor produse să creștem anormal nivelul de estrogen, hormon care, dacă este în exces, poate cauza cancer de sân sau de col uterin.
  2. Carbohidrații rafinați. Este bine de știut că, în general, după 40 de ani, femeile ar trebui să mănânce tot mai puțini carbohidrați, chiar dacă aceștia sunt din cei buni, însă cei rafinați sunt cu adevărat periculoși. Asta, deoarece cresc nivelul de insulină, lucru care produce un adevărat haos în organismul nostru, iar ca efect, nivelul hormonilor răi va crește, iar cel al hormonior buni va scădea. La fel stau lucrurile și cu dulciurile. Poate că voi le iubiți, dar fiți sigure că sentimentul nu e reciproc!
  3. Produsele procesate din carne și carnea care se găsește în comerț. Ideea este că aceste produse sunt de regulă pline de conservanți, E-uri și hormoni, care nu au cum să nu ne afecteze sănătatea. Ar fi bine să vă aprovizionați din surse de încredere, prin rude pe care le aveți la țară, sau prieteni care au cunoștințe în mediul rural. Așa sunt șanse mai mari să obțineți alimente organice, “curate”, cum aveau bunicii noștri odinioară. La fel procedați și cu ouăle sau lactatele, dacă aveți posibilitatea să le procurați de la persoane de încredere, care își hrănesc animalele ca în trecut, cu iarbă, grăunțe, ș.a.m.d.

V-ar putea interesa și:

5 semne care vă pot avertiza că hormonii voștri au luat-o razna

Șase simptome posibile ale cancerului de sân

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.