Food&Drinks

Top alimente care ajută la ameliorarea simptomelor asociate sindromului premenstrual

Ești într-o stare proastă. Ești umflată. Ai crampe. Acestea sunt “bucuriile” sindromului premenstrual. Firește că poți apela la anumite medicamente care ameliorează simptomele neplăcute, dar, dacă nu vrei să folosești substanțe chimice, te poți baza pe… dietă. O alimentație potrivită  ne poate ajuta să trecem mai ușor peste această perioadă dificilă din viața fiecărei femei.  Specialiștii spun că trebuie evitate alimentele foarte sărate, care pot stimula balonarea  și retenția de apă. De asemenea, nu exagerați cu cofeina, deoarece o să vă agraveze stările de nervozitate. Iată, în schimb, un top al alimentelor care vă pot face să vă simțiți mult mai bine:

  1. Iaurt. Alegeți varianta cu un conținut scăzut în grăsimi. Iaurtul este o sursă excelentă de calciu. De ce aveți nevoie de calciu? Simplu: un studiu al cercetătorior de la Universitatea din  Massachusetts a demonstrat că  acesta, împreună cu vitamina D, are un aport important în ameliorarea simptomelor asociate cu sindromul premenstrual.
  2. Somon. Este o sursă importantă de vitamina D și B6 (care contribuie la reducerea stărilor de iritabilitate). La fel de bune sunt și macroul, sardinele, sau heringul.
  3. Broccoli. Această legumă ocupă un loc fruntaș în topul legumelor care luptă împotriva sindromului premenstrual. Lăsând la o parte și celelalte beneficii pe care le aduce sănătății, broccoli conține calciu, vitaminele A, C, B6 și E, magneziu și potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre dietetice, care ajută la reglarea nivelului de estrogen și a sistemului digestiv.
  4. Semințe de dovleac. Acestea conțin o serie de substanțe nutritive care pot reduce simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual. În primul rând, sunt bogate în magneziu, iar acesta îmbunătățește starea de spirit, luptă împotriva retenției de apă și combate insomniile. De asemenea, semințele de dovleac vă oferă acizi grași Omega-3.
  5. Ouă. Ultimele cercetări arată că ouăle sunt alimente excelente, care ar trebui consumate zilnic. Ouăle sunt bogate în vitamina D, B, E (care are, de asemenea, capacitatea de a ameliora simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual).
  6. Unt de arahide. E adevărat, untul de arahide este bogat în calorii, tocmai de aceea trebuie consumat cu măsură, dar vă ajută la reglarea nivelului de serotonină, o substanță chimică esențială pentru creșterea bunei dispoziții.
  7. Banane. Sunt bogate în vitamina B6 și potasiu, care vă pot împiedica să rețineți apă și să vă balonați.
  8. Ceai de mușețel. Are capacitatea de a reduce crampele abdominale și de a induce o stare de calm și liniște.

V-ar putea interesa și:

Relația între mâncare și un somn odihnitor. Nouă alimente care te ajută să dormi mai bine

Ouăle – nocive, sau benefice? Află câte ouă poate consuma un om sănătos

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.