Sănătate

Top alimente care reduc nivelul colesterolului “rău” (LDL)

Pe scurt, colesterolul “rău”, LDL, este o lipoproteină a cărei funcție este de a transporta colesterolul în sânge. Rolul ei negativ este dat de faptul că depozitează excesul de colesterol pe pereții arterelor, fapt care duce, în timp, la apariția bolilor cardiace. Creșterea nivelului LDL este determinată de mai mulți factori, printre care și alimentația defectuoasă și, în general, un stil de viață haotic. Tocmai de aceea, oamenii ar trebui să conștientizeze mereu cât de important este să te hrănești sănătos. Unele alimente au puterea de a reduce nivelul colesterolului “rău”, datorită dozelor mari de fibre solubile pe care le conțin, fibre care leagă colesterolul și precursorii săi în tubul digestiv și ajută la eliminarea acestora din organism înainte să intre în sânge. Iată care sunt cele mai importante alimente care favorizează scăderea nivelului colesterolului rău:

  • Nuci, migdale, alune și semințe
  • Pește gras
  • Soia
  • Legume verzi (spanac, salată verde, ștevie, urzici, kale)
  • Ovăz
  • Fasole
  • Ceapă verde
  • Usturoi
  • Praz
  • Sfeclă roșie
  • Struguri
  • Anghinare

Ideal ar fi să consumați cât mai des alimentele enumerate mai sus, pentru o sănătate bună a inimii și, cu cât înaintați în vârstă, să încercați să limitați consumul de prăjeli, mezeluri, tocături, cașcaval, produse de patiserie, dulciuri și alcool. De asemenea, faceți regulat mișcare fizică.

V-ar putea interesa și:

Cât de mult vă pasă de sănătatea ficatului vostru? Iată câteva obiceiuri nesănătoase la care ar trebui să renunțați!

Organismul te “trage de mânecă” atunci când faci excese. Nouă semne care îți arată că mănânci prea mult zahăr

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.