Food&Drinks

Top alimente pe care e ideal să le consumați dacă suferiți de gripe sau viroze

Suntem în plin sezon al gripelor și răcelilor, așa că, pe lângă leacurile pe care le luăm pentru a combate boala, trebuie să fim atenți și la ceea ce bem, sau mâncăm. Există o serie de alimente care ajută mult sistemul imunitar să lupte cu virușii și care chiar grăbesc vindecarea:

  1. Fructe de pădure. În general, sunt bune fructele de orice fel (cum ar fi citricele), dar afinele, sau zmeura,  sunt mai bogate în antioxidanți și vitamina C, care joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar.
  2. Banane. Potasiul pe care îl conțin, alături de fibre și vitamina B6, fac din banane vedetele acestui top.
  3. Ouă. Deși nu ar fi prima voastră opțiune atunci când vă simțiți foarte rău, să știți că ouăle sunt încărcate cu proteine – nutrienți importanți care vă pot ajuta să luptați cu orice tip de boală. Și, mai ales, nu omiteți gălbenușul, bogat în zinc și seleniu.
  4. Pește gras. Somonul și tonul au capacitatea de a stimula sistemul imunitar.
  5. Iaurtul. Este unul dintre cele mai indicate alimente în caz de răceală. Proteinele și probioticele pe care le conține, în special cel grecesc, ajută mult la ameliorarea simptomelor pe care le aveți.
  6. Nuci. Grăsimile naturale și proteinele care se găsesc în nuci și semințe sunt excelenți „soldați” în lupta cu bolile, inclusiv cu răcelile de sezon.
  7. Legume crucifere. Acestea trebuie adăugate pe lista alimentelor bune în caz de gripă, deoarece conțin nutrienți importanți care vă pot ajuta să vă faceți bine mai repede.
  8. Ghimbir. Este alimentul ideal pentru ameliorarea congestiei și stimularea circulației în organism. De asemenea, are proprietăți dovedite antimicrobiene și poate ameliora durerile în gât.
  9. Apa. Hidratarea este extrem de importantă tot timpul, dar mai ales în caz de gripe sau răceli. Atunci când nu ne hidratăm suficient, toate sistemele din corpul nostru, inclusiv cel imunitar, nu mai funcționează la parametri normali.

Dar să nu uităm să trecem pe listă și: usturoiul, mierea de albine și… vestita supă de pui!

V-ar putea interesa și:

Ajută-ți sistemul imunitar! Alimente care te pot face imun în fața unor boli.

Legumele crucifere – un miracol pentru organism

 

Loading...