Frumuseţe

Totul despre cearcăne. Învață cum să le faci să dispară

După cum știți, cearcănele sunt o problemă cu care se confruntă foarte multe femei. Iar cercurile întunecate din jurul ochilor fac ca fața ta să arate obosită și chiar adaugă câțiva ani în plus pe chip. Cearcănele sunt rezultatul a două lucruri: moștenirea genetică, sau un stil de viață haotic. Dacă în primul caz nu prea puteți face mare lucru, decât să găsiți o metodă infailibilă prin care să le ascundeți (și aici ne referim la proceduri medicale, sau la arta machiajului), în cel de-al doilea, se pot face multe.  Iată, așadar, câteva metode prin care puteți scăpa de cearcănele inestetice:

  1. Dormiți suficient și, mai ales, dormiți bine. Ideal ar fi să dormiți pe spate, pentru a evita acumularea sângelui în zona ochilor. Iar durata somnului ar trebui să fie de minimum 7 ore, dacă vreți ca dimineața să arătați proaspătă și odihnită.
  2. Mai tăiați din cantitatea de sare pe care o consumați. După cum bine știți, sarea duce la retenție de apă, fenomen care îți afectează și ochii. Dacă vreți să scăpați de cearcăne și pungi, încercați să reduceți, așadar, consumul de sare.
  3. Hidratați-vă. Atunci când beți suficientă apă, pielea voastră va fi mai întinsă, mai strălucitoare, iar cearcănele, credeți-ne, vor deveni aproape invizibile.

Bun, pe lângă aceste lucruri, iată și câteva remedii care atenuează cearcănele și pungile de sub ochi:

  • Uleiul de migdale dulci. Bogat în vitaminele E și K, acesta va ajuta la detoxifierea zonei de sub ochi, va stimula circulația și va ameliora inflamația. Este suficient să aplicați câteva picături dimineața, pe care să le ajutați să intre în piele prin mișcări blânde de tapotare. (atenție, zona ochiului este foarte sensibilă, așa că nu frecați!)
  • Cartoful. Un remediu ieftin, care se găsește în orice bucătărie. Aplicați pe ochi timp de 15-30 de minute câteva felii de cartof crud, care conțin vitaminele A și C și care vor hidrata foarte bine zona.
  • Ceaiul verde – acesta conține cofeină, care poate ajuta la micșorarea vaselor de sânge, reducând inflamația venelor și a pielii.
  • Gheață. Prin răcirea zonei, vasele de sânge se vor contracta, iar umflăturile vor dispărea. Sigur, să nu uităm nici de eternele felii de castraveți!

Și, nu în ultimul rând, țineți minte că machiajul este cel mai bun prieten al vostru când vine vorba de o față obosită și de cearcăne. Totul este să găsiți corectorul care funcționează pentru nuanța pielii voastre. Dacă cearcănele „din dotare” sunt roșiatice, folosiți un anticearcăn cu subton galben, iar dacă sunt gri-albăstrui, atunci alegeți un corector cu o nuanță de somon.

 

V-ar putea interesa și:

Remedii simple pentru “laba gâștei”

Cinci greșeli frecvente care favorizează apariția și adâncirea ridurilor din jurul ochilor

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.