Frumuseţe

Trei mituri despre piele în care nu ar (mai) trebui să credeți

Oricât de important ar fi machiajul pentru potențarea trăsăturilor, rezultatul final nu va arăta foarte bine, dacă pielea nu este îngrijită corespunzător. Dar când vine vorba despre asta, femeile pot fi într-o mare încurcătură, deoarece  există multe informații  care nu sunt tocmai reale și  cărora le putem spune, pe scurt, mituri. O piele îngrijită corect presupune găsirea echilibrului perfect între exfoliere, hidratare și protecție. Iată, însă, câteva dintre miturile despre care vorbeam mai devreme și în care nu ar trebui să credeți:

  1. Puteți scăpa de porii de pe față.  Ei bine, nu, nu puteți. Produsele care susțin că fac ca porii să dispară sunt o imensă minciună. Este foarte adevărat, însă, că există produse care, pentru o perioadă limitată de timp, îi vor face să pară mai mici. De pildă, folosirea regulată a cremelor cu retinoizi ajută la diminuarea aspectului porilor. De asemenea, acidul salicilic este un ingredient cu rezultate asemănătoare.
  2. Pielea mixtă sau grasă este mai hidratată. Multe persoane tind să creadă că dacă au pielea grasă, nu mai au nevoie de creme hidratante și omit acest pas în rutina lor de îngrijire. Rezultatul: lipsa de umiditate va face pielea să compenseze acest lucru și să producă și mai mult sebum! Ideea este, așadar, să vă hidratați tenul de două ori pe zi, dimineața și seara, dar să căutați produsul potrivit, poate un gel pe bază de apă, care să fie non-comedogenic și care să nu blocheze porii.
  3. Dacă beți mai multă apă și vă spălați mai des pe față, veți rezolva o mulțime de probleme ale pielii. Există o mulțime de controverse în jurul acestei teorii, însă oricâtă apă veți bea, nu veți putea reduce ridurile. Sigur, hidratarea este foarte importantă pentru sănătatea organismului în general și chiar are efecte benefice asupra aspectului pielii, în sensul că aceasta va arăta mai plină, dar… cu ridurile este o altă poveste. Iar spălarea prea frecventă a feței poate fi contraproductivă, deoarece îndepărtează uleiurile naturale.

V-ar putea interesa și:

“Aur” pentru piele, păr şi sănătate: Uleiul de Argan

Beneficiile masajului facial, plus un video demonstrativ

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.