Frumuseţe

Trucuri simple care te vor ajuta să ai o piele sănătoasă și strălucitoare

Frumusețea pielii nu constă doar în creme scumpe, masaje și alte proceduri care necesită timp și bani. Aspectul tenului nostru depinde, într-o foarte mare măsură, de ceea ce mâncăm. Există câteva alimente care, consumate regulat, pot face minuni pentru aspectul pielii noastre, căreia îi pot reda prospețimea și suplețea:

  1. Somon. Aceste tip de pește este foarte bogat în acizi grași Omega-3, care, spun studiile, pot vindeca efectele negative ale soarelui și pot încetini îmbătrânirea țesuturilor.
  2. Ulei de măsine. Dacă veți mânca suficiente grăsimi sănătoase,  pe care le puteți obține și dintr-un ulei de măsline de cea mai bună calitate, nu va trece mult timp și veți observa că pielea voastră nu mai are un aspect uscat și îmbătrânit, ci va fi mai suplă și mai strălucitoare.
  3. Usturoi. Încercați să gătiți cât mai des, chiar zilnic dacă se poate, cu usturoi, deoarece proprietățile acestuia antibacteriene vă pot ajuta cu problemele pielii, precum acneea, sau dermatitele.
  4. Ceaiuri din plante.  Ceaiurile (în special cel verde) sunt surse excelente de antioxidanți, care combat efectele negative ale radicalilor liberi.
  5. Vitamine. Dacă alimentația voastră nu include suficiente fructe și legume (deși ar trebui!), asigurați-vă că luați suplimente cu vitaminele A, B și C, foarte importante pentru sănătatea și aspectul pielii.

În afară de asta, nu uitați că este foarte important să folosiți produse cu factor de protecție, să vă demachiați în fiecare seară și să beți suficiente lichide.

 

V-ar putea interesa și:

Mic ghid de îngrijire a pielii sensibile

Beneficiile masajului facial, plus un video demonstrativ

 

Loading...