Timp Liber

Tu câte secrete ai față de partenerul tău? Află cât de nocive sunt acestea pentru relația voastră

Unele secrete pe care le păstrați pentru voi sunt perfect inofensive.  De exemplu: tortul pe care l-ați servit la cina cu soacra și pe care v-ați lăudat că l-ați făcut singure, deși era cumpărat de la magazin! La fel este și o petrecere surpriză pentru ziua cuiva apropiat. Nu o să dezvăluim nimănui surprizele înainte să aibă loc, nu-i așa? Cercetătorii americani au făcut însă un studiu despre altfel de secrete, diferite mult de acestea,  pe care partenerii de cuplu au tendința să le păstreze unul față de celălalt.

În urma acestui studiu,  oamenii de știință au ajuns la concluzia că o persoană obișnuită are, în fiecare moment al vieții, cel puțin zece secrete, mai grave sau mai lipsite de importanță,  pe care nu vrea să le împărtășească persoanelor apropiate.  Iar cele mai multe sunt acelea pe care le ascunde față de… iubit, soț sau soție!

Conform aceluiași studiu, în funtea listei secretelor s-au poziționat cele de tipul: o relație extraconjugală, o aventură de o noapte, sau chiar dorințe ascunse nutrite vis-à-vis de alte persoane.  Urmau pe listă mici acte de trădare a încrederii, anumite fapte de care  subiecții se rușinau chiar față de ei înșiși, detalii mai puțin plăcute despre istoria familiei, informații financiare, sau chiar nemulțumiri legate de unele aspecte fizice, dar pe care nu voiau să le împărtășească nici măcar partenerului de cuplu.

Sunt fleacuri, o să spuneți (mă rog, mai puțin partea cu aventurile extraconjugale), dar specialiștii atrag atenția că multe dintre aceste taine neîmpărtășițe  ne pot măcina puternic pe dinăuntru, ne pot submina încrederea în noi și ne pot împinge spre anxietate, depresie sau alte boli mintale. De asemenea, lucrurile care rămân nespuse între parteneri, pot dăuna grav relației, pe termen lung.  Psihologii ne sfătuiesc să ne luăm inima în dinți și să mărturisim tot ce ne apasă pe suflet, apelând la iubirea și înțelegerea omului de lângă noi.  Asta, cu atât mai mult dacă așteptăm și  reciprocitate.

Cea mai complicată întrebare: Ce îşi doresc femeile?

Ce vor bărbații? De la o femeie, firește! Află cum arată pentru ei partenera ideală

Loading...