Food&Drinks

Tu obișnuiești să mănânci rodii? Câteva motive pentru care ar trebui să le consumi cât mai des

Rodia, supranumită și “fructul dragostei”, are o coajă groasă de culoare galben intens, maroniu roșiatică,  până la roșu aprins și în jur de 600 semințe. Semințele și pulpa care le înconjoară, numită fruct fals, sunt comestibile. Unele soiuri au pulpa de culoare violet.
Deși rodiile sunt fructe care ne pun nervii la încercare, când vrem să le consumăm, pentru că sunt destul de greu de curățat, credeți-ne, merită tot efortul!  Iată de ce:

  1. Sunt foarte bogate în antioxidanți. Ca să fim mai expliciți, au cam de trei ori mai mulți decât ceaiul verde, sau vinul roșu.
  2. Sucul de rodie previne apariția unor maladii precum Alzheimer sau chiar a unor forme de cancer.
  3. Rodia este eficientă împotriva combaterii paraziților intestinali și pentru tratarea diareei, astmului și durerilor în gât.
  4. Menține tensiunea arterială în limite normale.
  5. Are efecte benefice în tratarea hemoroizilor.
  6. Este o sursă importantă de vitamine si minerale. Rodia conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C si E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism, precum calciu, potasiu, magneziu, fier.
  7. Întărește sistemul imunitar.
  8. Contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
  9. Datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la reglarea sistemului digestiv.

Rodiile pot fi consumate ca atare, pot fi combinate în salate, în sosuri, deserturi, iar sucul obținut din aceste fructe este nu numai sănătos, dar și delicios!

Conopida – unul dintre răspunsurile tale la problemele de dietă.

Ouăle – nocive, sau benefice? Află câte ouă poate consuma un om sănătos

 

 

loading...
----------------------
Loading...