Food&Drinks

Uleiul de rapiță te poate scăpa de grăsimea de pe abdomen. Află și alte beneficii ale acestui ulei

Uleiul de rapiță este un produs extrem de controversat, poate și din cauză că în trecut era utilizat exclusiv în industrie. Mai multe studii efectuate recent l-au reabilitat însă, ba chiar există guri care îl declară “cel mai sănătos ulei”, detronând popularul ulei de măsline.

Secretul uleiului de rapiță stă în grăsimile bune pe care le conține: Omega 3 și Omega 6, care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, asigură o bună funcționare a inimii și a creierului, ajută la reducerea inflamațiilor și la dezvoltarea normală a organismului.

Specialiștii în nutriție îl recomandă cu căldură tuturor, dar în special acelor persoane care urmează o dietă vegetariană.  Este excelent folosit în salate, mai ales că are un gust neutru, dar poate fi utilizat cu succes și la gătit, deoarece nu scoate atât de mult fum la temperaturi înalte și, conform specialiștilor, nu suferă modificări esențiale în timpul procesului de gătire.

Cercetătorii americani au observat, în urma unor studii, că folosirea frecventă a cestui ulei în prepararea alimentelor ajută la “topirea” țesutului adipos de pe abdomen. Studiile au fost efectuate pe 120 de persoane cu un nivel ridicat al grăsimii abdominale și în majoritatea cazurilor s-a observat o îmbunătățire semnificativă a aspectului abdomenului.

Uleiul de rapiță are efecte benefice și asupra pielii și părului, deoarece este extrem de emolient. Este eficient în tratarea arsurilor ușoare, a abceselor, furunculelor, rănilor și ulcerului varicos.

Mască cu ulei de rapiță pentru păr:

Dacă vreți să aveți părul bogat și strălucitor, aplicați o dată sau chiar de două ori pe săptămână următoarea mască: 2 fiole de vitamina A, 2 fiole de vitamina E uleioasă, 50 ml ulei de rapiță, 50 de ml ulei de ricin. Îmbibați părul cu acest amestec și acoperiți-l cu un prosop. Ar fi bine să țineți masca pe cap  cel puțin o oră.

Greșeli frecvente care duc la subțierea și deteriorarea părului la femei

Sau îţi place mai mult uleiul de masline…

Uleiul de măsline este obligatoriu de ţinut în casă

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.