Actual

Ultimul mesaj trimis de o mamă bolnavă de coornavirus fiului ei: „Mor”

Fiul unei femei de 75 de ani din Bergamo, unul dintre oraşele cele mai grav lovite de noul coronavirus, a povestit ultimele momente ale mamei sale care i-a scris pe WhatsApp că va muri.

„Mama mea, Annalisa, avea 75 de ani, dar în afară de unele probleme de cataractă, starea ei de sănătate era bună”, a povestit Nicola într-un interviu, citat de Notizie.it, potrivit Mediafax.

„În jurul datei de 4 martie a început să aibă febră şi dureri musculare foarte severe. Am făcut totul, am sunat la 112, am vorbit cu medicul de familie, dar toată lumea a spus să stea acasă, este o gripă normală, iar doctorul i-a prescris un antibiotic”, mai spune bărbatul.

Ulterior, având în vedere că febra nu a scăzut şi numărul cazurilor în zona Bergamo a crescut din ce în ce mai mult, familia a decis să o ducă la spital.

„Pe 9 martie tatăl meu a dus-o la spital, în Ponte San Pietro. Au pus-o pe o targă în camera de gardă şi a durat o zi până a fost văzută de un medic. Totul era un haos general. Au testat-o după o zi, iar rezultatele au venit după trei zile.

Când rezultatele s-au dovedit a fi pozitive, au început să îi administreze medicamente împotriva COVID-19. Părea să fie sub control. Nu avea decât tuburile în nas. Am vorbit cu ea prin apeluri video şi ne spune că se simte bine. Apoi, dintr-o dată, pe 18 martie, a început să se simtă rău. Respira greu şi i-au pus mască de oxigen şi ventilator pentru a o ajuta”, a povestit Nicola.

De atunci, starea ei s-a înrăutăţit din ce în ce mai mult.

„Cel mai tragic a fost când ne-a spus că moare într-un mesaj pe WhatsApp. Ne-a spus că îi dau morfină şi că moare”, a spus sfâşiat de durere fiul acesteia.

Medicii din spital au anunţat familia că Annalisa a murit la 40 de minute după ce ea a trimis mesajul pe telefon.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.