Diete

Un nutriționist renumit din S.U.A. spulberă câteva mituri legate de slăbire!

Ni se spune tot timpul că atât timp cât ne ținem la distanță de zahăr, silueta noastră nu va avea de suferit. Dar ce ne facem dacă în fiecare zi, locul nostru de muncă se umple de gogoși (aduse, evident, de altcineva), tort sau prăjituri de ziua colegei, ș.a.m.d.? Ei bine, problema nu este satisfacerea unei pofte ocazionale, ci mai degrabă felul în care reacționăm după aceea. Vinovăția ne face, de multe ori,  să recurgem la regimuri stricte de slăbire, diete urmate după ureche, fără să ne punem problema dacă este un lucru bun pentru sănătatea noastră. Unul dintre cei mai respectați nutriționșiti din Statele Unite ale Americii, dr. Oz Garcia (nu acel dr. Oz!) a vorbit într-un interviu recent despre cele mai mari mituri legate de săbire, care circulă la ora actuală în mediul virtual și nu numai:

  • Dacă ești la dietă, ar trebui să eviți laptele. Ei bine, spune dr. Garcia (care are grijă, printre altele, de silueta lui Naomi Campbell), asta este o prostie, deoarece laptele cu conținut ridicat de grăsimi poate contribui la scăderea în greutate. Este, așadar, opusul a ceea ce ați crezut până acum.
  • Este mai sănătos să fii vegetarian. Verdictul specislistului – acest lucru nu a fost dovedit sută la sută și există încă multe păreri pro și contra. Dr. Oz Garcia a fost,  de fapt,  vegetarian timp de 10 ani și, spune el, la un moment dat s-a confruntat cu scăderea nivelului de energie, a libidoului și cu subțierea firului de păr. Sigur, însă, că aceste simptome nu se manifestă la toată lumea, iar unele persoane se împacă foarte bine cu alimentația vegetariană. Totuși, crede el, cheia pentru un organism sănătos este echilibrul. Nicio extremă nu este bună; așadar, ar fi bine să mâncați și carne, măcar din când în când.
  • Dacă vreți să slăbiți, trebuie să renunțați la carbohidrați. Greșit, spune dr. Garcia. El consideră acest mit drept ridicol. Sigur, adaugă specialistul, că ar trebui să evităm carbohidrații rafinați, precum pâinea albă, pastele din făină albă și prăjiturelele, dar putem mânca fără probleme quinoa, orez brun, cereale integrale, sau cartofi dulci.

V-ar putea interesa și:

Dieta japoneză, sau cum poți slăbi rapid

Slăbește mâncând cu dieta volumetrică! Regulile celui mai îngăduitor regim de slăbire

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.