Eveniment Featured

Un reputat medic pneumolog a decedat în urma infectării cu noul virus

Este doliu in lumea medicala. Un reputat doctor pneumolog a decedat din cauza complicatiilor survenite in urma infectarii cu noul coronavirus. Medicul si-a dedicat intreaga intreaga activitate in beneficiul bolnavilor.

Medicul Pallai Vasile Iosif Stefan, cunoscutul pneumolog din Satu Mare, a decedat la varsta de 83 de ani. Doctorul a plecat in lumea celor drepti pe 4 decembrie.

Mesajul transmis de reprezentantii Spitalului de Pneumoftiziologie din Satu Mare

„In memoriam – dr. Pallai Vasile Iosif Stefan (20.08.1937 -04.12.2020)

Profund indurerati am aflat de trecerea la cele vesnice a unui om drag, a fostului nostru coleg, medicul pneumoftiziolog, Pallai Vasile Iosif Stefan dupa o lupta grea cu acest virus nemilos. Este o pierdere grea care ne-a lasat fara cuvinte. In aceste momente de adanca tristete, nu au mai ramas decat lacrimi, multe lacrimi si aduceri aminte fata de un profesionist desavarsit care si-a dedicat intreaga viata bolnavilor, un medic pentru care Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare a fost a doua casa.

Dr. Pallai Vasile Iosif Stefan s-a nascut la data de 20 august 1937, in localitatea Poienile de sub Munte, judetul Maramures, fiind cel mai mare dintre cei 7 frati ai familiei. Tatal sau a fost preot greco catolic in localitatea Cidreag, comuna Porumbesti, judetul Satu Mare.

A absolvit Facultatea de Medicina din Targu Mures in anul 1962. Timp de 60 de ani si-a pus intreaga pricepere, toata daruirea in slujba oamenilor.

Profesionist prin excelenta, dr. Pallai Vasile Iosif Stefan a fost unul dintre decanii de varsta ai pneumologiei satmarene, respectat si apreciat de colegii de breasla din judet si din tara pentru profesionalismul si umanitatea de care a dat dovada si tot atat de mult de pacienti. Si-a iubit profesia si oamenii, iar acest lucru se reflecta si in cei 45 de ani lucrati la Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.