Actual

V-ați făcut planuri de călătorie în Grecia, sau Bulgaria? Iată ce vă așteaptă la întoarcerea acasă

Mulți români abia au așteptat ridicarea resticțiilor, ca să plece în vacanță. Dacă o parte dintre ei s-au reorientat anul acesta spre litoralul românesc, mai sunt încă destui amatori de sejururi în Grecia, sau Bulgaria. Pentru aceștia, premierul Ludovic Orban are o veste bună – din 15 iunie se va renunța la măsura izolării la domiciliu, atunci când revin în țară din vacanță. Și asta deoarece cele două destinații sunt considerate relativ  „sigure”, adică au un număr mic de infectări cu noul coronavirus.

Ludovic Orban: „Institutul Naţional de Sănătate Publică va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a infecţiilor de răspândire cu coronavirus în celelalte ţări. În baza acestei metodologii se va acorda un indicator, un coeficient, privitor la nivelul de răspândire pe baza analizei numărului de infectări medii din ultimele 14 zile. Toate ţările care vor avea un coeficient sub coeficientul de 5 vor intra în măsura de exceptare de la obligaţia de izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru cetăţenii care vin din aceste ţări”.

Totuși, în legătură cu țara vecină, Bulgaria, lucrurile sunt încă destul de confuze. După ce inițial, autoritățile de acolo anunțaseră că din 15 iunie vor ridica toate restricțiile, inclusiv pe aceea de a purta măști în spații închise, acum s-au răzgândit și vor să prelungească starea de urgență până la sfârșitul lunii iunie, pe fondul creșterii zilnice a numărului de infectări cu noul coronavirus.

 

V-ar putea interesa și:

Coronavirus – un om de știință norvegian aruncă în aer ipoteza că SARS-CoV-2 ar fi apărut pe cale naturală!

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.