Food&Drinks

Vă este foame tot timpul? Iată opt posibile explicații ale acestui fenomen

Nu-i așa că aveți perioade când parcă vă este tot timpul foame? Când vă suprindeți îndreptându-vă spre frigider pentru o gustare? Vă întrebați, probabil, care ar putea fi cauza. Dacă nu sunteți însărcinate, sau nu faceți antrenamente fizice epuizante, atunci motivele ar putea fi altele. Iată opt posibile cauze ale senzației de foame acută:

–  Deshidratarea. De multe ori, avem tendința să confundăm senzația de foame cu cea de sete. Beți un pahar de apă și așteptați 20 de minute. Dacă foamea dispare, atunci organismul voia, pur și simplu, apă. 

– Dormiți foarte prost.  Lipsa somnului de calitate poate crește nivelul unui hormon numit popular “hormonul foamei”, care, evidemn, stimulează pofta de mâncare.

–  Consumați mulți carbohidrați procesați. Alimentele precum pâinea albă, pastele făinoase din făină albă ș.a.m.d. cresc nivelul de zahăr din sânge și duc la creșterea poftei de mâncare.

–  Aveți o perioadă mai stresantă. Se știe deja că multe persoane au prostul obicei de a-și trata nervozitatea cu mâncare. Poate ar fi mai bine să faceți puțină yoga, să ascultați muzică bună sau să mergeți la o plimbare, decât să vă îndreptați către frigider.

–  Aveți nevoie de mai multe proteine. Organismul o să vă tragă întotdeauna de mânecă atunci când îi lipsește ceva. Alimentele ca iaurtul grecesc, ouăle și carnea slabă v-ar putea ajuta.

–  Aveți nevoie de mai multe grăsimi sănătoase. Acestea (care se găsesc în nuci, semințe sau avocado) o să vă ajute să simțiți mult mai repede senzația de sațietate.

–  Săriți peste mese. Ar fi de preferat să nu lăsați să treacă mai mult de 4-5 ore între mese, altfel, evident,  o să vi se facă foarte foame și o să fiți tentate să mâncați mai mult decât aveți, de fapt, nevoie.

–  Mâncați prea repede – cu cât mestecați mai lent alimentele, cu atât creierul va avea mai mult timp la dispoziție să realizeze că v-ați săturat.

V-ar putea interesa și:

Ce știi și ce nu știi despre slăbire? Iată 4 dintre cele mai mari mituri legate de acest subiect!

Dieta Okinawa – ce este și cum ne poate prelungi viața

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.