Timp Liber

Vă „iubesc” țanțarii? Iată care ar putea fi explicațiile!

Ați băgat de seamă că unele persoane au mai mult de suferit de pe urma țânțarilor decât altele? Că enervantele insecte înțeapă cu predilecție anumiți oameni, în timp ce pe alții îi ignoră cu desăvârșire? Experții au găsit câteva explicații pentru acest fenomen, așa că, dacă vă numărați printre cei pe care micii bâzâitori îi găsec atrăgători, măcar să știți care ar putea fi cauza:

Aveți grupa de sânge 0. Așa cum oamenii au anumite gusturi pentru alimente (de pildă, unii preferă ciocolata, în timp ce alții aleg vanilia), tot așa și țanțarii au preferințe legate de persoana pe care aterizează și, mai ales, de sângele care îi curge acesteia prin vene. Se pare că persoanele care au grupa de sânge 0 emană prin pori mirosuri mai puternice, care atrag ca un magnet micile insecte.

Sunteți însărcinată. Entomologii au stabilit că țanțarii femele,  care sunt de fapt cei agresivi, sunt atrași de dioxidul de carbon. Vă întrebați,  probabil,  ce legătură este între acest lucru și o sarcină? Ei bine, un studiu recent a arătat că femeile gravide (în special cele care au trecut deja de primul trimestru de sarcină) expiră cu 20% mai mult dioxid de carbon decât celelalte persoane. De asemenea, gravidele emană niște mirosuri specifice, care atrag, la rândul lor, femelele țânțar.

Transpirați excesiv. Dacă sunteți o persoană care, la cel mai mic efort fizic, se umple de sudoare, atunci nu trebuie să vă mire că veți deveni o adevărată atracție pentru țânțari, care preferă căldura și umiditatea.

Tocmai ați băut o bere. Un alt studiu efectuat în Africa de Vest a arătat că persoanele care au băut această licoare au fost mult mai predispuse la înțepături, decât un alt grup de subiecți, care a consumat doar apă. Deocamdată, însă, este neclar, de ce insectele îi preferă pe băutorii de alcool și în special, de bere.

Cum vă puteți feri, totuși, de atacul acestor insecte? În zonele unde țânțarii se întâlnesc frecevent, cum ar fi la noi Delta Dunării, ar trebui să purtați haine răcoroase, dar care să vă acopere bine trupul, din creștet până în tălpi. De asemenea, să vă pulverizați suprafața corpului cu un spray anti-țanțari.

Tu ştii ce mai face pasta de dinţi pentru tine? Întrebuințări inedite ale pastei de dinți.

Coșuri rebele? Anihilați-le cu câteva remedii simple, la îndemâna oricui!

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.