Food&Drinks

Vă plac murăturile? Foarte bine! Iată ce beneficii veți avea, dacă le consumați zilnic

Multă lume adoră să servească friptura suculentă alături de o porție zdravănă de murături, ori într-un sandwich gustos. Ei bine, dacă trecem peste cantitatea cam mare de sare folosită la prepararea lor, murăturile au beneficii de necontestat pentru sănătate:

  1. Legumele murate își păstrează, în linii mari, proprietățile pe care le au în starea lor naturală. Dacă prin preparare termică, anumiți nutrienți se pierd, prin procesul de fermentare aceștia rămân intacți.
  2. Sunt excelente surse de probiotice, care sunt benefice pentru pentru diversificarea florei intestinale și pentru îmbunătățirea sănătății în numeroase moduri. Cercetările sugerează că probioticele asigură sănătatea pielii, întăresc sistemul imunitar, reglează tranzitul intestinal și pot chiar ameliora simptomele depresiei.
  3. Ameliorează crampele musculare. Sportivii care au dureri după antrenamentele intense, persoanele care suferă de așa numita „boală a picioarelor nervoase”, sau cârcei, vor observa o ameliorare a acestor neplăceri, dacă vor consuma des murături.
  4. Sunt bogate în antioxidanți. Despre rolul acestora pentru organism aflați mai multe de aici.
  5. Pot regla glicemia. În special, murăturile care sunt preparate cu oțet te pot ajuta să previi creșterea bruscă a nivelului de zahăr în sânge. În schimb,  acestea nu dezvoltă probiotice, așa că persoanele care vor să beneficieze de acest efect, trebuie să aleagă murăturile preparate pe bază de saramură.

 

V-ar putea interesa și:

15 alimente bogate în fibre, care îți vor asigura senzația de sațietate

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.