Actual

Vaccinul împotriva coronavirusului, finanțat de Bill Gates, a intrat în faza testării pe oameni

Vaccinul Ino-4800 –  testat pe 40 de voluntari

Vaccinul împotriva Covid-19,  dezvoltat de compania americană de biotehnologie Inovio, a intrat deja în faza de experimentare pe oameni. „Acesta este un pas important înainte în lupta globală împotriva Covid-19” – a spus Joseph Kim, preşedinte şi CEO al Inovio. „În lipsa unui vaccin sigur şi eficient, este foarte probabil ca această pandemie să continue să ameninţe vieţile oamenilor şi mijloacele de trai. Echipa noastră de cercetători, parteneri şi finanţatori s-a mobilizat deja de când secvenţa genetică a virusului a devenit disponibilă, la începutul lunii ianuarie şi continuă să lucreze 24 de ore din 24,  pentru a asigura avansarea rapidă a vaccinului.”

Realizarea vaccinului,  care a fost numit provizoriu  Ino-4800, a fost finanțată în bună parte de fundația filantropică deținută de Buill Gates. Vaccinul a început deja să fie testat pe 40 de voluntari, cărora li s-a administrat prima doză, urmând ca peste o lună să primească încă una.

Primele rezultate ale eficienței acestui vaccin vor fi date publictății, cel mai probabil, la sfârșitul verii. Într-un interviu recent, Bill Gates s-a arătat optimist că măsurile luate de autorități, de distanțare socială și limitarea răspândirii virusului, vor aduce rezultate concerete până la începutul lunii mai.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.