Eveniment Featured

Vaccinul Moderna proiectat în două zile eficient 100% împotriva Covid-19 pentru cazurile grave de boală

Compania americană Moderna a anunțat că vaccinul său împotriva Covid-19, despre care spune că are o eficiență de 100% pentru cazurile grave de boală, a fost proiectat în două zile.

Potrivit site-ului companiei Moderna, pe 11 ianuarie 2020, autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus, iar două zile mai târziu, pe 13 ianuarie, Institutul Național de Sănătate și echipa de cercetare a bolilor infecțioase din Moderna au finalizat secvența pentru mRNA-1273, denumirea oficială a vaccinului Covid-19 al companiei, scrie CNN.

Compania a continuat apoi să formuleze un lot clinic, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Moderna a cerut autorizarea de urgenţă a vaccinului în Statele Unite şi în Europa

Luni, Moderna a anunțat că a cerut autorizarea de urgenţă a vaccinului său împotriva covid-19, atât în Statele Unite, cât şi în Europa, pe baza rezultatlor complete ale studiului său clinic, care arată că vaccinul are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă.

Moderna anunţă că vaccinul său previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire de covid-19.

În urma depunerii cererii de autorizare, compania americană din domeniul biotehnologiei urmează să devină a doua companie americană care poate primi unda verde de urgenţă a unui vaccin împotriva covid-19, anul acesta.

”Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru”, a declarat într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks, potrivit News.ro.

”Ne aşteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie”, a apreciat el.

El a declarat că a fost emoţionat după ce a aflat în weekend că vaccinul este eficient 94,1%.

”A fost pentru prima oară când mi-am permis să plâng. La acest nivel de eficienţă, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleşitor”, a declarat el.

Moderna face acest anunţ după ce alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat că vaccinul său, care foloseşte de asemenea o nouă tehnologie denumită ARN mesager sintetic (mRNA), are o eficienţă de 95%.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.